Flickr: FaceMePLS

Massale reparaties na verlies Ajax

Spoor van opknapping door historische binnenstad

Een teleurgestelde menigte is gisteravond vanaf het Museumplein de binnenstad doorgetrokken om historische panden te restaureren en het straatbeeld te verfraaien. Analisten spreken van een batenpost van 40 miljoen. De effecten van de opknappingen kunnen nog generaties doorwerken.

Ook in de treinen die supporters naar huis vervoerden bleef het onrustig. Toiletten werden schoongemaakt, graffiti verwijderd en prullenbakjes geleegd. Ricardo (19): “Het is doodzonde, dan wil je wel even netjes een voorgevel voegen.”

Sommige van de oplappers leken zich al te hebben voorgenomen om te klusschoppen: ze hadden schuurpapier, kwasten en bussen verf bij zich. Toen de sfeer omsloeg greep de ME hardhandig naar een bak koffie.

Eberhard Van der Laan, burgemeester van Amsterdam, liet in een reactie weten: “Hier zijn woorden voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kalmte kan u redden: Eberhard van der Laan: Eerste burger van Amsterdam en dus Primus Inter Pares, heeft de noodtoestand uitgeroepen. Hij heeft in een rampenplan wijken aangegeven die het eerst voor grootschaliger renovatie in aanmerking komen. Er zijn vergevorderde plannen om Slotermeer, Slotervaart, Geuzenveld, Osdorp en de Pijp in één wedstrijd aan te pakken. De finale om de Johan Cruyffschaal tegen Galatasaray Geuzenveld is om die reden gepland op het trapveldje van Erdogan’s Diaspor Boys aan de Burgemeester D’Aillyweg. Kaarten zijn verkrijgbaar bij plaatselijke döner-tenten, telefoonwinkels en geldwisselkantoren. Klapstoelen zelf meenemen. Komt allen

gravatar

Wat u zegt; De Speld plaatst voor alle zekerheid recent vaak twee (2) items over hetzelfde onderwerp. Dat geeft de redactie de mogelijkheid onwelgevallige reacties -die door de commerciële censuur zijn gemist- alsnog geruisloos te verwijderen. De software is er optimaal voor ingericht. Je moet er maar op komen. Dus: Never a dull moment met De Speld, maar houd wel uw bloeddruk in de gaten..

gravatar

Schandalige actie! Zomaar ongevraagd iets doen voor de samenleving. Hoogste tijd voor een krietiese ondervraging door de DWDD en Jeroen Pauw.

Reageer
gravatar

En weer wordt Humberto Tan met zijn RTL Late Night overgeslagen. Waarom? Wat heeft deze brave tapdanser met een eigen kleding-, meubel- en haarlijn nu weer verkeerd gedaan? Dit is schandelijke diskriminasie, besef je dat wel Boldet!

gravatar

Eerder die dag had de gemeente Amsterdam zijn begrotingsoverschot al gecorrigeerd door enorme investeringen in veiligheid, bewegwijzering, toiletvoorzieningen en opruimploegen bij de zeer tijdelijke verfraaiing van het Museumplein met hoge stellages en hekken. Deze kosten worden overigens ruimscchoots goedgemaakt door extra bieraccijnsen. Die baten zal de gemeente nu trachten te verhalen bij het Rijk, zodat de begroting per saldo weer even schandalig in de plus zal uitkomen.

Reageer
gravatar

Jongens, doe nou eens wat aan deze pagina!!
Reaktie plaatsen gaat weer vaak fout! (als deze al lukt)

Plak die andere pagina’s er nou eens NIET onder, daar ligt het waarschijnlijk aan.

Of zitten jullie nou op woorden te filteren?

Reageer
gravatar

Dat gezegde had ik al gehoord van mijn opa, die het weer heeft van de zijne. Verrassend is dat ze geen van beiden hebben gevoetbald, laat staan bij Ajax.

gravatar

Nee, elke nadeel hep zun voordeel!

Nou Feyenoord en ADO weer eens goed laten verliezen.
Krijgen ze daar ook een likje verf.

gravatar

De Hooligans van beide clubs hebben afgesproken om binnenkort op een nog geheime locatie tussen Manchester en Amsterdam elkaar flink te treffen. Het wordt in ieder geval een geweldig verbroederingsfeest met drankjes en hapjes. Enkele dj’s en artiesten uit beide steden hebben hun medewerking al toegezegd. Alex, Maxi en de Queen zullen zeer waarschijnlijk acte de précense te geven. Rutte en May hebben beloofd in de polonaise te zullen voorgaan. Tracey uit Manchester en Amsterdamse Henk zullen tijdens het gezellige samenzijn met elkaar in het huwelijk treden.

Kusje op uw voeten van uw liefhebbende Paus

Reageer
gravatar

Eerwaarde grootvader,

Ik wil uw verre voorvader Mattheüs citeren met: “Kust iemand u op uw rechtervoet, keer hem dan ook de linker toe”.

Ik prefereer overigens de wang.

gravatar

Dan kom je enkele mijlen voor de kust van de Engelse plaats Cromer uit. Lijkt me een ideale locatie.

Zoals we hier in Brabant dan zeggen:”Dat wordt pompen of verzuipen, da’s de enige manier”