NOS.nl

Toekomstige afsplitsingen PVV schuiven aan bij formatie

10-partijenkabinet heeft stabiele meerderheid

Er lijkt toch geen impasse te ontstaan in de formatie. De 7 Kamerleden die zich in de komende periode gaan afsplitsen van de PVV zijn bereid om aan te schuiven bij VVD, CDA en D66. Zij zouden het ‘motorblok’ aan een stabiele meerderheid van 78 zetels helpen.

De onderhandelingen voor het 10-partijenkabinet beginnen volgende week maandag. Informateur Edith Schippers heeft de partijleiders Mark Rutte, Sybrand van Haersma Buma, Alexander Pechtold, Barry Madlener, Dion Graus, Lilian Helder, Léon de Jong, Gidi Markuszower, Vicky Maeijer en Raymond de Roon uitgenodigd in het otterverblijf van Diergaarde Blijdorp, waar de onderhandelingen op nadrukkelijk verzoek van Graus zullen plaatsvinden.

Léon de Jong van de Haha Ik Heb Fleur Agema Zwanger Gemaakt Partij (HIHFAZGP) heeft goede hoop dat de partijen tot een akkoord kunnen komen. “Ik zie genoeg raakvlakken, weliswaar hebben Alexander Pechtold, Mark Rutte en (vooral – red.) Sybrand Buma Fleur Agema niet zwanger gemaakt, maar daar komen we wel uit.”

Barry Madlener, vanaf april 2018 tweede man van de partij Go Barry, sluit zich bij hem aan. “Voor mijn toekomstige achterban is maar één ding belangrijk: alle Polen en het liefst ook alle Slowaken het land uit. Als andere partijen bereid zijn ons daarin tegemoet te komen is alles mogelijk. Slowaken zijn voor mijn partij geen breekpunt.”

D66-leider Alexander Pechtold ziet de gesprekken met vertrouwen tegemoet: “Ik ben ervan overtuigd dat met deze gesprekspartners goede afspraken zijn te maken over bijvoorbeeld sofdrugs. De heer Markuszower heeft al gevraagd of ik een paar gram wil kopen.”

Op verzoek van de zeven toekomstige oud-PVV’ers worden moeilijke onderwerpen voor het laatst bewaard. Graus: “Zoals financiën en geld enzo, daar begrijp ik helemaal niks van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een Pechtold snuift, spuit of slikt niet, zeker niet als hij zijn voornaam deelt met de dienstdoende koning. Alexander heeft zijn blik ferm gericht op het premierschap, En marche en een beetje rap ook!, Het moet nú gebeuren, want bij de volgende verkiezingen is kroonprins Koolmees statutair aan de beurt.

gravatar

Bant,

Jouw vooruitziende zienswijze over politiek en regeren in het bijzonder is werkelijk uniek en tevens uiterst origineel.
Jij redt het wel in deze wereld.

gravatar

Wat minder PVV is wel een goed idee. Baudet en Hiddema zijn veel grappiger.

GroenLinks (behalve Klaver) is saai, dus het is wel terecht dat die partij wordt genegeerd (behalve Klaver).

gravatar

Lieve Corrie,

Dit is beslist geen anti-jouw-grote-vriend-artikel. In tegendeel zelfs; jouw Geert mag blij zijn als het lastige schorem dat hij voor de verkiezingen zelf had geselecteerd, straks kwijt is.