Trump: Staatsgeheimen lekken was kleedkamerpraat

‘Dit is gewoon wat mannen doen bij een topoverleg’

Het lekken van staatsgeheimen naar Rusland wordt groter gemaakt dan het is. Dat zegt Donald Trump, die zijn uitspraken afdoet als ‘kleedkamerpraat’.

“Dit is gewoon wat mannen doen als ze topoverleg over geopolitiek voeren”, zegt Trump. “Je weet wel, een beetje opscheppen over wie de beste informant heeft en zo. Dat is geen big deal. Ik heb Chelsea Manning veel ergere dingen horen zeggen op de golfbaan.”

De Republikeinse afgevaardigde Paul Ryan noemt het onderonsje ‘walgelijk’. “Trump toont een beschamend gebrek aan respect voor informanten. Zij mogen niet als object behandeld worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja. Een staatsgeheim moet wel geheim zijn, anders kan je het niet lekken. En als het eenmaal gelekt is, dan is het niet geheim meer. Geen echt probleem, dus.

Reageer
gravatar

Sommige personen lenen zich niet zo goed voor satire, zelf kunnen ze het namelijk veel beter

“As President I wanted to share with Russia (at an openly scheduled W.H. meeting) which I have the absolute right to do, facts pertaining to terrorism and airline flight safety. Humanitarian reasons, plus I want Russia to greatly step up their fight against ISIS & terrorism.”

Reageer
gravatar

“Als president wilde ik met Rusland delen (op een openlijk geplande W.H.-vergadering) die ik het absolute recht heb om te doen, feiten met betrekking tot terrorisme en vluchtveiligheid van de luchtvaartmaatschappij. Humanitaire redenen, plus ik wil dat Rusland hun strijd tegen ISIS en terrorisme sterk opstijgt.

gravatar

«Как президент я хотел бы поделиться с Россией (на открытом заседании W.H.), которое я имею абсолютное право делать, факты, относящиеся к терроризму и безопасности полетов. Гуманитарные причины, плюс я хочу, чтобы Россия значительно активизировала свою борьбу против ISIS и терроризма.