Bron YT - De Telegraaf

Klimaat opnieuw ondergeschoven kindje bij vastlopen formatie

Klaver probeerde tevergeefs milieu breekpunt te laten zijn

De formatie tussen VVD, D66, CDA en GroenLinks is vastgelopen. De drempel was volgens formateur Schippers het thema migratie, en dus blijkt het klimaat weer het ondergeschoven kindje in het mislukken van een kabinetsformatie.

“Ik heb als een leeuw gevochten om het milieu het breekpunt te laten zijn, maar de VVD wilde niet luisteren,” liet GroenLinks-leider Jesse Klaver weten. “Ik had me van tevoren voorgenomen weg te lopen bij een discussie over de quota voor CO2-emissie, maar uiteindelijk loopt het dan toch gewoon weer stuk op migratie. Dat is zonde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel bijzonder allemaal weer, dat de overgebleven partijen (VVD, CDA & D66) het zo ontzettend jammer vinden dat GroenLinks is weggelopen, terwijl diezelfde partijen dit óók traditioneel gezien tot kunst verheven hebben. Daarom opteer ik het instellen van quota voor wat betreft het aantal Kamerzetels die deze partijen maximaal mogen innemen.

Véél beter voor het milieu.

Reageer
gravatar

Ja, jammer dat we daar zo LANG op hebben moeten wachten, van GroenLinks afkomen.

Nu gaat het misschien wat minder over Nederland-weggeefland.

Reageer