Bron YT - Feyenoord CC BY

Erasmusbrug heet voortaan Terence Kongolobrug

Hele selectie Feyenoord geëerd met standbeelden en vernoemingen

Om het eerste kampioenschap van Feyenoord in 18 jaar te vieren heeft de stad Rotterdam aangekondigd de Erasmusbrug te vernoemen naar Terence Kongolo. Het is niet het enige eerbetoon aan de kampioensploeg, de hele selectie wordt geëerd. Dat kondigde burgermeester Aboutaleb vanmorgen aan.

Op de lijst van vernoemingen en eerbetonen staan: Het Eljero Elia-theater (voorheen de Stadsschouwburg). het Bilal Basacikoglu-plantsoen, een 40 meter hoog standbeeld van Miquel Nelom op het Stationsplein, de Dirk Kuyt-parkeergarage in Zuid, Jörgensen Food & Beverages (voorheen de Markthal), de Rick Karsdorp Universiteit, het Eric Botteghinwinkelcentrum, het Jan-Arie van der Heijden dierenpark (voorheen Diergaarde Blijdorp), het Jean-Paul van Gastel Ziekenhuis, het Tonny Vilhena Youth Hostel (3 sterren), het Toornstra-Van Beuningen Museum (voorheen Boijmans-Van Beuningen).

Ook Rotterdam wordt vernoemd. Het heet vanaf volgend jaar Renato Tapia.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

en de coach krijgt geen monument?

Ik heb ook gehoord dat ze allemaal professor worden op de Erasmus universiteit om studenten op te leiden tot profvoetballers

Reageer