Bron YT - AFC Ajax

Weer geen kampioen: trauma Ajax duurt nu al 3 jaar

Dit jaar had het moeten gebeuren

In 2014, liefst drie jaar geleden, werd Ajax voor het laatst kampioen. Sindsdien smachten de fans van de Amsterdammers naar een nieuwe schaal. Dit jaar moest het eindelijk gebeuren. Het mocht niet zo zijn: aartsrivaal Feyenoord ging er met de titel vandoor.

Vorig jaar was Ajax al heel dicht bij het beëindigen van de titeldroogte, maar ook toen ging het op de laatste speeldag alsnog mis. Die wanprestatie, uit bij De Graafschap, is voor veel supporters nog steeds een open zenuw. Hun trauma is dit seizoen nog erger geworden.

Ajax-fan Niels Temmink (29): “Moet je je voorstellen: in 2014 speelden mannen als Boilesen, Kishna en Fischer nog bij Ajax. Mijn zoontje van 1 heeft nog nooit een kampioenschap van Ajax meegemaakt. Het is een diepe wond en je kunt alleen maar hopen dat het ooit een litteken wordt.”

Psycholoog Hans Hielkema probeert zijn vinger te leggen op het langdurige falen van de Amsterdammers: “Als je al zó lang geen kampioen meer bent geworden, dan gaat het gewoon tussen de oren zitten. Als je dan eindelijk weer eens de titel voor het grijpen hebt, kun je volledig dichtklappen. Dat zag je vandaag ook heel duidelijk terug bij Ajax toen Feyenoord van Heracles won.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen idee, maar die binnen 010 wel.
Dit moment moet je aangrijpen om samen met je gabbers van de ME er weer eens een feestje van te maken. En wat is er nou feestelijker dan een vreugdevuur van geparkeerde auto’s langs de route en als attractie een heus waterkanon. Zoals op de NOS-site al stond: “Waar is dat feestje?”
Je moet dan wel aan de verwachtingen voldoen hé.