YouTube: Pi Alfa

Ajax-supporters in stadion Lyon volgen Songfestival met oortje

Gejuich stijgt op van de tribune na valse noot Roemenië

De Ajax-supporters in het stadion van Olympique Lyon zijn vanavond niet alleen met hun hoofd bij de wedstrijd. De fans volgen op de tribune massaal met een oortje de ontwikkelingen bij het Eurovisie Songfestival.

“Oostenrijk is niet om aan te horen,” lacht de 25-jarige Rodney. Zijn buurman Sven (31) knikt. “Die gaat OG3NE echt makkelijk verslaan, maar stil weer even: Malta gaat beginnen. Dat lied wordt door de bookmakers onderschat. Een mooie ballade.”

Even later stijgt gejuich op van de tribune. De Roemeense zangeres Ilinica heeft een hoge noot niet gehaald en lijkt nu kansloos voor de volgende ronde. “Die ligt eruit!,” juicht de 27-jarige André. “De kansen voor OG3NE nemen toe.”

De spelers op het veld weten niet precies wat er aan de hand is. Veltman wil duidelijkheid en loopt naar de trainer. Die kan zijn vermoeden bevestigen: Roemenië heeft een wanprestatie geleverd en OG3NE verkeerde in topvorm. Het kan haast niet meer fout gaan.

Na de rust neemt de onrust op de tribune toe. De meeste landen zijn geweest. Nu ligt het lot van OG3NE in handen van de duizenden voetballiefhebbers in Europa.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voorstel: kunnen we Maandag op het Museumplein zowel Ajax als OG3NE als kampioenen huldigen? Dan hoeft Ajax ook niet meer naar Stockholm af te reizen om een plaats in de Champions League veilig te stellen.

Reageer
gravatar

Tijdens de finale zit Mino Raiola ergens achterin de greenroom in Kiev om na het optreden van OG3NE de eerste voorcontracten met representanten uit Spanje, Duitsland of Rusland te tekenen.

Een transfer naar één van die landen lijkt onvermijdelijk. De meiden zullen naar alle waarschijnlijkheid het komende seizoen voor één van deze landen gaan uitkomen. Het is wel jammer dat Nederland -onder auspiciën van de heren Smit en Maas- volgend seizoen weer uit een vijver met kwakende kikkers een afvaardiging moeten zien te selecteren om überhaupt tot inschrijving van de competitie te komen. Gelukkig staat de publieke omroep TROS financieel garant om in ieder geval en wederom een poging te wagen.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we volgend jaar weer eens de (3 of 4) Toppers op strafexpeditie sturen naar Azerbeidjan (of Afghanistan?). Dan hoeven we geen referendum meer te houden over de Nexit; Brussel dondert ons dan vanzelf uit de EU en de Euro. Wij blij, Brussel blij, Europa blij: een win-win-win situatie.

gravatar

Wel wordt hier aangetoond dat de gemiddelde Ajax-supporter over een brede culturele achtergrond beschikt: hij weet dat de deelnemende landen aan het ESF hun voorkeursstemmen kopen bij bevriende buurlanden, dat Albanië toch deel blijkt van Europa en dat OG3NE geen chemische formule is als H2S04 maar een drietal Nederlandse meiden met een hoge moraal en een laag decolleté.