Bron Flickr - Cc Global Panorama

Seksistisch Frankrijk nog niet klaar voor extreemrechtse president

Standpunten deden Le Pen de das om

Emmanuel Macron is de nieuwe president van Frankrijk en spannend was het eigenlijk geen moment. Zijn tegenstander Marine Le Pen kreeg slechts 35 procent van de stemmen, waarmee nog maar eens is aangetoond dat het seksistische Frankrijk nog niet toe is aan een extreemrechtse president.

“Le Pen had op voorhand eigenlijk al geen schijn van kans, puur en alleen vanwege haar standpunten”, zegt correspondent Frank Renout. “Een conservatief land als Frankrijk wil gewoon een gematigde man in het Élysée.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat u zegt heer Wiemersma,

Zowel Brussel al de Fransen zelf kunnen nu rustig gaan slapen, want het extremistische gevaar is geweken. Over een paar weken zullen we zien dat de Franse Euro weer in waarde zal stijgen, en op een paar stakingen de komende zomer van wat nationalistische vrachtwagenchauffeurs na is er niets aan de hand.

Hoewel bloembollen gebakken in ossenvet of reuzel enigszins te hachelen zijn, is de keuzevrijheid om te kiezen voor escargots -kort gesauteerd met een gesnipperd uitje en knoflook, afgeblust met een witte pouilly-fumé- een voorrecht, wat u?

gravatar

Het wordt tijd dat we eens een koning gaan kiezen.
Nee, KIEZEN.
Die noemen we dan ‘president’.
Ofnee,niet nodig, we hebben al een minister-president.

Dus we hoeven alleen maar de operette van het koningshuis WEG te doen om BETER af te zijn.

En natuurlijk de tweedekanspolitiek van de eerstekamer (zefs de naam klopt niet) wegpleuren.

Liever gisteren dan vandaag.