Wikimedia Commons / MB298

Trump dreigt Noord-Korea met betaalbare zorgverzekering

Toon in conflict verhardt

De toon van Donald Trump in het conflict met Noord-Korea verhardt. Als de Noord-Koreanen niet inbinden, dreigt de Amerikaanse president ze allemaal een betaalbare zorgverzekering aan te bieden.

“Noord-Koreanen zullen allemaal toegang krijgen tot gezondheidszorg, ook de allerarmsten”, waarschuwde Trump. “Torenhoge schulden als ze ziek worden zijn dan verleden tijd. Als het nodig is, zal ik niet twijfelen om een systeem in te voeren dat is gebaseerd op solidariteit.”

Met het dreigement van de Amerikaanse president is een diplomatieke overeenkomst met Noord-Korea verder weg dan ooit, stelt politiek analist Amanda Wytzokowicz: “Betaalbare zorg zou de Noord-Koreaanse maatschappij regelrecht te gronde richten. Zo ver is een Amerikaanse president nog niet gegaan.”

Noord-Korea lijkt niet onder de indruk van het dreigement. Volgens de staatstelevisie kan Trump nooit beide vleugels van de Republikeinse partij achter het voorstel krijgen en zal het dus in de Senaat sneuvelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nooit gedacht dat ik ooit de zin “verkeerde soort populisme” van Rutte zou gebruiken. Toch doe ik het. Trump is iemand van het verkeerde soort populisme.

Het is een griezel.

Corrie.

Reageer