YouTube - The National

Henk (87) eindelijk goed opgedroogd

'Is het zijn nieuwe heup?'

De 87-jarige Henk is eindelijk goed opgedroogd. Daar zijn de dames in het bejaardenhuis het met elkaar over eens. Volgens hen is Henk niet meer die slungelige jongen die hij nog was voor de zomervakantie.

De dames zijn er nog niet over uit waar het precies aan ligt. “Misschien is het z’n nieuwe heup? Of zijn stoppelbaardje?”, oppert Jannie. Volgens Marianne blaakt Henk plotseling van het zelfvertrouwen. “Hij liep altijd een beetje awkward rond met zijn stoma. Nu draagt hij hem met trots. Dat is aantrekkelijk.”

Ook Henks moeder Angela (105) herkent haar zoon niet meer terug: “Hij was altijd zo verlegen. De eerste 86 jaar van je leven, dat is natuurlijk ook een lastige fase. Fijn dat hij daar overheen is gegroeid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan het zijn dat het recente overlijden van zijn grootvader, Opa Gotho Sodimedjo uit Midden-Java (146) ermee te maken heeft gehad ?

Reageer
gravatar

Shame on you De Speld. Is zo’n spottend artikel nu echt nodig. Henk heeft misschien wel meegevochten in de tweede wereldoorlog.

Een beet je respect voor de oudjes is wel op zijn plaats zo aan het begin van de maand mei.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corina, Corrie voor, nee! Corrie van Hiernaast…
Het artikel is gespot om duidelijk te maken dat het ook anders kan! Pikkie in ‘t zand! en schuren maar weer..

gravatar

Zo is het maar net Corrie! Wat ben jij toch een voorbeeld!
Ik ken geen andere mensen op internet die zich zó goed kunnen inleven in andermans denkbeelden en die zoveel respect heeft voor andere culturen, en voor mensen met een andere huidskleur of met een beperking.

Je naam zal nog lang voortleven, ook als je er niet meer bent!