Rellen in Italië omdat Jan uit Waddinxveen na het eten een cappuccino bestelde

'Cappuccino na het middaguur ‘kan echt niet in Italië’ volgens tafelgenoot Wybren'

In verschillende steden in Italië zijn hevige rellen uitgebarsten. Mensen gaan de straat op omdat Jan uit Waddinxveen na het middaguur een cappuccino bestelde, volgens zijn tafelgenoot Wybren een faux-pas in de Italiaanse cultuur.

Een betoger uit Palermo legt uit waarom hij een prullenbak in de fik heeft gezet en met stenen naar de oproerpolitie gooit: “Dat komt door Jan. Jan snapt echt helemaal niks van de Italiaanse cultuur, met z’n cappuccino na 12 uur ‘s middags. Hij snijdt zeker ook zijn spaghetti in stukjes met zijn mes, de hoerenzoon. Dat vinden wij ook echt niet kunnen. Luister nou maar gewoon naar Wybren, Jan. Die weet heel veel van de Italiaanse cultuur. Wybren bestelt gewoon een espresso, en hij draait de spaghetti op zijn vork. Wybren is een geweldige jongen. Wybren weet eigenlijk meer van de Italiaanse cultuur dan wij zelf. O mijn god wat is Wybren toch fantastisch. Wij houden van Wybren. Wybren is onze god.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op jou, Wiemie, ben ik een beetje uitgekeken. 🙁 Maar met Wybren zou ik best wel willen wieberen in de duinen bij Scheveningen.

Hij lijkt me een lekker ding. 😉

Corrie.

gravatar

De hoge Italiaanse cultuur heeft ook veel buitenlandse kunstenaars geïnspireerd. Maar met name Benjamin Creme was in zijn schilderkunst geïnspireerd door spaghetti.

Reageer
gravatar

Waddinxveen, of all places.
La Tarantella, Pizza Mia, dan heb je het wel gehad met de Italiaanse invloeden daar…

Logisch dat Jan daar niks van snapt.

Maar om dat nu zó breed uit te meten in de pers, dat vind ik een misselijke streek van die Wybren (Friese naam?). Volgens mij doet ie dat expreszo.

Reageer
gravatar

Wybren zou zich eens in zijn eigen cultuur moeten verdiepen. Meneer bestelde laatst een Big Mac zonder augurk, want die waren meneer te zuur.
Over faux-pas gesproken.

Reageer
gravatar

Nou, toen ik vorig jaar in Frankrijk op vakantie was en ik me liet ontvallen dat dat niet zo was omdat ik staakte, brak ook de hel los. Er heerst nog steeds de noodtoestand, het is onzeker of de Tour wel door kan gaan deze zomer.

Reageer
gravatar

Idioten met hun spaghetti!!
Ik moet het iedere keer zelf in stukjes snijden!

Waarom maken ze het niet gewoon korter in de fabriek, of serveren ze me een willekeurig ander vormpje in het restaurant?

Reageer
gravatar

Is er niks anders om druk om te maken?
Als die Jan na het middaguur een cappuccino wil bestellen, laat die gast dat doen.
Daar heeft niemand geen ene moer mee te maken.
En die Wybren en Italië kan de pot op!

Reageer