Hanna (29) verkoopt haar principes op Koningsdag

‘Eurootje voor mijn standpunt over het Israëlisch-Palestijns conflict!’

“Pro-abortus!” roept Hanna vanaf haar plekje op de vrijmarkt. “Vijf euro!” Een meneer met snor blijft staan en pakt een vergeelde dvd van Die Hard 2 van haar kleedje. “Heeft u interesse in mijn principes, meneer?” vraagt ze. “Ze zijn niks waard!”

Als Hanna rond tien uur nog steeds bijna niets verkocht heeft besluit ze haar principes maar in de uitverkoop te doen. “Alles voor een euro! Niet zoenen op de eerste date! De kraan uitdoen tijdens het tandenpoetsen! Wie maakt me los?” Het werkt. Een paar uur later is een groot deel van Hannes principes verkocht. “Eurootje voor mijn standpunt over het Israëlisch-Palestijns conflict!” gilt ze. “En dan krijg je er een tongzoen bij!”

De voormalig veganist neemt een hap van haar hotdog. “Al het geld gaat naar therapie voor voormalig kindsoldaten in Gambia”, vertelt Hanna met volle mond tegen twee oude vrouwtjes die bij haar kleedje blijven staan. “Nee hoor”, fluistert ze ons toe met een knipoog. “Ik heb vanochtend mijn eerlijkheid voor een eurootje van de hand gedaan.”

Als al haar principes uitverkocht zijn kan Hanna zich eindelijk in het feestgedruis mengen: “Lekker zuipen, paar Whoppers naar binnen knallen, mijn vriend bedriegen met de tennisleraar en vieze wijven aan hun haren trekken in de Kleine Cooldown. Niet tot te laat hoor, haha, ik heb morgen mijn eerste werkdag bij Goldman Sachs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Integendeel, Goldman Sachs heeft een aversie tegen werknemers mét principes; die worden al bij de werving en selectie rücksichtlos uitgeschakeld. De hele geldhandel floreert trouwens weer volledig als van voor de crash, het wachten is nu dus op de herhaling van 2008.

gravatar

Welles

waar moeten ze anders van leven, als het niet de verkoop van hun principes is….

welles, welles, welles…
1000 keer

gravatar

Het is niet erg als volwassenen zich één keer per jaar gedragen als een puber. Grenzen verkennen, u kent dat wel. Vroeger dacht ik dat het een verschrikking was, maar sinds ik mijn idealisme heb laten varen heb ik geen last meer van zulke zware gedachten.

Reageer
gravatar

Tja Goldman-Sachs en principes, dat is als de voorzitter van de VVD en geen corruptie, als de vrijmarkt en het opruimen na achterlating van je kraam als….

Reageer
gravatar

Ja, die hele dikke dokter DOOD van de VVD.
Die zag er zelf uit als een Hema-rookworst.

Wel een echte ondernemer natuurlijk.
Nemen onder de toonbank.
Een ‘undertaker’ in het Enge Lis.