Bron - Flickr Cc LenDog64

Alleen evenementen-glühwein op Koningsdag

‘Ik neem mijn eigen ketel wel mee naar de Prinsengracht’

Amsterdam schenkt dit jaar tijdens Koningsdag alleen evenementen-glühwein. De gemeente wil met het lage alcoholpercentage voorkomen dat de binnenstad volstroomt met feestvierders die straalbezopen worden in een poging het warm te krijgen.

Evert Ribbens (35) vindt het een belachelijk besluit: “Glühwein is sowieso al niet te zuipen, maar evenementen-glühwein al helemaal niet. Ik neem mijn eigen ketel wel mee naar de Prinsengracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Evert Ribbens (35) “neemt zijn eigen ketel wel mee naar de Prinsengracht”. Dat is dan waarschijnlijk wel KETEL 1. Beslist een wat potiger drankje dan die evenementen-glühwein

Reageer
gravatar

Ja wat wil je? Na al die innames van feestelijke vocht moet er toch ook worden geloosd op het oppervlaktewater, glühwein leidt tot glühende (fosforizerende) urine, dus dagenlang is de Prinsengracht nog feeëriek verlicht. Heel wat feestelijker dan na het jaarlijks terugkerende Prinsengrachtconcert waar alleen bier en jenever worden afgescheiden. Voordeel daarvan is wel dat je dan maar het raam hoeft open te schuiven een paar keer diep hoeft te snuiven en je bent al dronken.