De bierfiets heeft een opvolger: de zuurkoolhelikopter

Voertuig vooral in trek bij Britse toeristen

De bierfiets is binnenkort verleden tijd, maar de opvolger voor het omstreden toeristenvoertuig dient zich al aan. Met de zuurkoolhelikopter kunnen bezoekers over de Amsterdamse binnenstad vliegen terwijl ze met zijn allen uit een pan zuurkool eten.

De Britse toerist Tim Hollis (32) maakte met vrienden een toertje in de zuurkoolhelikopter tijdens een vrijgezellenfeest. Hij is enthousiast over de ervaring. “Je kijkt uit over de Amsterdamse binnenstad omdat je in een helikopter zit. En in de tussentijd kun je zuurkool eten. Ja, de naam zuurkoolhelikopter zegt het eigenlijk al. Een van ons was verkleed als kip.”

Onder inwoners van de Amsterdamse binnenstad is de zuurkoolhelikopter niet onomstreden. Tamara Vlastuin heeft een petitie gestart om het ding te verbieden. “Het is bijna onmogelijk om thuis nog een normaal gesprek te kunnen voeren als er voortdurend een helikopter vol met nuchtere Britten in gekke kostuums rakelings over je dak raast. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de zurige lucht.”

Menno van de Burg, uitbater van een zuurkoolhelikopter, is niet onder de indruk van de tegenstand. “Het zou jammer zijn als ze m’n helikopter verbieden, maar ik heb nog wel wat ijzers in het vuur: het pindakaasfregat, de rookworst-onderzeeër en de halfvollemelkskelter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat hier duidelijk om een spelfout.

Het is KOOLZUUR-helikopter!.
Handig, daar sluiten wij gewoon een vat op aan.
Is het toch weer gezellig in zo’n tochtige helikopter.

Amstel-bier
Voor elkaar!

Reageer
gravatar

Tamara Vlastuin had al eerder een petitie gestart waarbij het satirische websites nadrukkelijk verboden werd om leestekens te gebruiken in hun artikelen Zoals je in dit commentaar en hier boven kunt lezen was dat een groot succes

Reageer
gravatar

Eindelijk is er weer eens wat te doen in Amsterdam.
Hoewel ik zelf heb liever boerenkool heb.

De hasj maakt iedereen erg introvert. Dit is niet de manier om omhoog te gaan. Die helikoptertjes draaien stationair, de wieken draaien heftig in de rondte, terwijl ze aan de grond blijven. Het komt op hetzelfde neer als de windmolens behalve dat ze zo energie vreten.

Reageer
gravatar

Daarom. Van rechtlijnigheid zin we niet vies. Vooral de kustlijn kan ons hier niet recht genoeg zijn. Lekker efficient.