Paspoppen met moeilijke maat vaker werkloos

‘Geen enkele winkel heeft mijn maat’

Paspoppen met een maatje meer komen moeilijker aan een baan. Dat blijkt uit onderbroek van de Universiteit Leiden.

Zestig procent van de Nederlandse paspoppen zit werkloos thuis. Paspop Gerrie (47) is een van hen: “Met een afwijkende maat kom je nergens aan de bak”, bevestigt hij. “Ik ben 1 meter 65, weeg 240 kilo (Gerrie is van massief goud, red.). Dat betekent broekmaat 32-40. Geen enkele winkel die dat heeft. Dan kun je nog zo’n charismatische lichaamshouding hebben, maar met zulke maten kom je er gewoon niet tussen. Alleen bij de Wibra, maar er is ook nog zoiets als beroepseer.”

Ook hele lange paspoppen ervaren discriminatie op de arbeidsmarkt. Masai-paspop Mirembe Angwzhula kwam vier jaar geleden naar Nederland omdat ze te lang was voor de luxe kledingzaken op de Tanzaniaanse hoogvlaktes. Ze kwam bedrogen uit: “Voor mensen boven de 3 meter is er gewoon krankzinnig weinig aanbod. Als ik in een winkel kom, is er altijd een aardige verkoopster die even in het magazijn gaat kijken of er nog iets in mijn maat ligt. Maar dan weet ik eigenlijk al genoeg.”

Paspop Gerrie heeft de hoop op een nieuwe baan nog niet opgegeven. Hij is inmiddels een traject begonnen om zich te laten omscholen tot BNN-presentatrice.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe zit dat eigenlijk met sexpoppen?

Zó benieuwd welke het meest populair zijn. Dik of dun, lang of kort, zwart of wit. Of ergens tussen alles in natuurlijk.

Is er al een hulplijn of vluchthuis voor deze slachtoffers? Een potje? Actiegroep met leuzen als ‘ze horen hier’? Of hebben ze zelf al gekraakt met de leus ‘wij zijn hier’? Of nog brutaler ‘wij horen hier’?

Dan moeten we daar wat aan doen.

Reageer
gravatar

Seksuele uitbuiting dient op alle fronten bestreden te worden. Wel moeten kinderen al op jeugdige leeftijd vertrouwd raken met een fatsoenlijke seksualiteit. Niet uit protest, maar juist aanpassing aan de norm. Een vriendje of vriendinnetje hoort daarbij. Als je er leuk uitziet dan komen ze vanzelf. Het begint met handje vasthouden als je nog geen schaamhaar hebt. Om het te leren. Als je een jaar of zestien bent, heb je een achterstand die al bijna niet meer goed kan komen. Ook de asielzoeker heeft daar recht op, naast eten en drinken. Spelen met poppen mag geen taboe zijn voor jong en oud. Discriminatie is uit den boze.

gravatar

Mieke,

Ik ben diep ontroerd over uw humane inslag. Ik kon niet gelijk reageren omdat ik met koorts op bed lag.
Al eerder stond u bekend om uw jacht op pedofielen. Hard werk. Uw toewijding aan de grote zaak …
Nog steeds zie ik ernaar uit u te ontmoeten. Maar ik weet hoe druk u het heeft met de verschillende activiteiten in dienst van de gemeenschap.

gravatar

Wie de broek past trekt deze op een wijze uit de kast.
Zoniet dan ligt er buiten de EU nog wel een rok in het verschiet.
Pijpen, blazen, je stopt hen in je oor en je gehoor blijft altijd verder razen.
Dus pas niet op de pop alleen, in lakens gewikkeld zonder onderbroek bevredigd pasen toegewenst.

Wat een boer niet kent weet of ziet die dat ook de ander niet.
Aan een drol zie je ook niet waar het hoofdje zit. Vooral ook niet aan diarree.

André

gravatar

Bij ons worden ze gekapt als ze in de weg staan.
Als gevolg van het zilte landschap is er een chronisch tekort aan hout.

gravatar

Maitreya: “discriminatie op de werkvloer” is zó ontzettend 2016. Vandaag de dag is kleurdiscriminatie niet meer toegestaan, pesten is nu dé hype. Nu eens als eenzijdig wrokkend initiatief, dan weer op aangeven van de werkgever, soms gecombineerd met stalken en internet-treiteren. Bovendien dient er op de ‘werk-vloer’ te worden gewerkt of gerollebold, nadrukkelijk niet gediscrimineerd. Van werkvloeren kan men tegenwoordig eten; ze zijn zó schoon omdat werkgevers graag de vloer aanvegen met uitgebuite werknemers. Om hun CEO’s en CFO’s hogere bonussen te kunnen geven. Capiche?

gravatar

Als je de eerste twee alinea’s vertaalt naar Kazachs, dan naar Birmaans, dan naar Zweeds en dan weer naar Nederlands, dan krijg je duidelijkheid.
Mannequins plyusmölşeriqadağalawğaqïın. BulLeydenwnïversïtetiniñişbastapanıq.

JumıssızdarüydeotırğanNïderlandmanekenderalpıspayızı. Gerry မော်ဒယ် (47) Olardıñbiri “ärtürlimölşerikömegimensizastawğakelipeşqaşan” olrastaydı. “Ik was 240 pond (Gerry rode qattıaltınbolıptabıladı.) Gewicht was 65, birmetr. Het is 32-40 ölşemibildiredişalbar. Bulkezkelgendüken. Sodankeyinsizälixarïzmatïkalıqdenebitiminbar, biraqmundayölşemderibar, sizjayğanaarasındağıkelipmümkinemes. Alleen Wibra, biraqkäsibïmaqtanışsïyaqtınärsebar.”

Reageer
gravatar

Wat mij opviel was dat zowel de getoonde paspop als de ernaast getoonde korte (jeans)broek een maatje XXXXL hadden. Zo’n incourante maat komt natuurlijk nooit aan een passende baan, hooguit als trambestuurder in Amsterdam, of als CEO bij een grote staatsbank. Al die banen zijn natuurlijk al lang vergeven. Wat blijft er dan nog over voor een obesiete medemens, zo vraag ik u?
Bij de PvdA hadden ze Sharon Dijksma die het toch een tijd goed deed als staatssecretaris met een zware portefeuille. In de VVD-fractie scoorde Ton Elias hoog, als superzwaargewicht in de klasse > 250 kg. In onbeslist eindigende Kamerdebatten kon Ton nog wel eens zijn hele gewicht in de schaal gooien, die dan prompt in het voordeel van de VVD doorsloeg.

gravatar

Paspoppen zijn dan ook pasklaar gemaakt om te passen in alle kleding die de etaleur (m/v) hen omhangt. Zo ook voor de grote maten die alleen binnen worden getoond; de praktijk toont aan dat ook Neerlands obesitici naar binnen worden gelokt met geëtaleerde confectiematen waar zij nog niet met een krik of schoenlepel in zouden passen. Mundus vult decipi.