YouTube: XiveTV Documentaries

Kim Jong-un bezorgd over onvoorspelbaarheid van Trump

‘Hij handelt niet rationeel’

Kim Jong-un kijkt bezorgd voor zich uit. Hij is wel wat gewend, qua internationale crises. Maar nog nooit had hij met zo’n onvoorspelbare opponent te maken als dit keer. Het is ronduit onmogelijk om te voorzien wat Donald Trump van plan is.

“Dit kan vreselijk uit de hand lopen”, zegt de Noord-Koreaanse president tegen zijn voornaamste veiligheidsadviseur. “Momenteel liggen er meerdere Amerikaanse schepen voor anker vlak voor ons schiereiland. Dat militair vertoon, beangstigend is het. Volgens mij houdt Trump totaal geen rekening met de gevolgen van zijn acties. Hij handelt niet rationeel.”

De hoogste generaal probeert te relativeren. “Misschien is het alleen maar stoere praat. Als puntje bij paaltje komt, ziet hij waarschijnlijk in dat niemand iets te winnen heeft bij een oorlog. Bovendien heeft China nog wel enige invloed op hem.”

“Hij heeft wel kernwapens”, antwoordt de president ernstig. “We kunnen lacherig doen over zijn rare haar en zijn rare toespraken, maar die bommen zijn verdomd echt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met dat kapsel houdt HIJ tenminste het hoofd ‘cool’!

Warmteregulatie op de rest van zijn lichaam is dan weer wel een probleem door een dikke laag Zwitserse kaas.

Reageer
gravatar

Ja, maar ik ben Voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea en hij niet. Of toch wel? Ik weet ff niet meer hoe het zit. Duizend bommen en granaten!

gravatar

Good news: het conflict met dat Jong van Kim Un kan zonder atoomwapens worden afgehandeld. Gisteren heeft de VS de zwaarste niet-nucleaire bom gedropt op een ondergronds complex van I.S. 15 meter onder het zandoppervlak. Als Trump nu even denkt aan Randy Newman (“Drop the Big One now”) en niet op de verkeerde rode knop drukt, kan de Jonge Kim-oen er nog met een zware hoofdpijn van afkomen.