Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Gewapende tak van Haribo legt de wapens neer

Gummibeertjes voortaan alleen nog op vreedzame wijze verspreid

Na jarenlange onderhandelingen is het eindelijk zo ver: de gewapende tak van Haribo legt de wapens neer. Voortaan zal de zoetwarenfabrikant zijn snoep alleen nog maar op vreedzame wijze aan de man brengen.

Jörg Schultz, de leider van het beruchte Haribo Volksfront, sprak tijdens een persconferentie van een historisch moment: “Onze idealen van gummibeertjes en colaflesjes, daar blijven we nog net zo hard in geloven. Maar na 40 jaar gewapende strijd moeten we toegeven dat bloedvergieten niet de meest effectieve manier is om de samenleving te overtuigen van de noodzaak van gelatinesnoepjes.”

Het Haribo Volksfront werd in de jaren ‘70 opgericht. De snoepguerrilla’s pleegden in de decennia daarna honderden bloedige aanslagen op onder meer tandartsen en fabrikanten van hartige snacks. Sinds de millenniumwisseling kwam het bedrijf met de gewapende tak in de maag te zitten: het imago van de vrolijke beertjes en varkentjes van Haribo had te lijden onder het steeds grovere geweld.

Het Haribo Volksfront wordt overigens niet helemaal opgeheven: de gewapende tak zal verder gaan als klantenservice van de Duitse multinational.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gematigde deel van het Haribo Volksfront gaat er vanaf nu intensief sturend op toezien, dat zoveel mogelijk mensen wekelijks met een zakje beertjes -zo zoet als de mieren- in aanraking zullen komen, opdat iedereen wat meer geleidelijk het veld zal ruimen.

Reageer
gravatar

Beertjes gemaakt van gekookte varkensbotten, een scheut kleurstof en een heleboel suiker. Ik begrijp best dat het gewapende Volksfront is afgehaakt. Misschien kunnen ze worden omgeschoold tot Nutella- of Merci-guerrillero’s.

Reageer
gravatar

De CEO van Haribo de France (G. Elatine), was ‘pas amused’ niet in de onderhandelingen betrokken te zijn in deze beslissing en dreigt met een nieuw ‘Parijs naar Jihadistisch voorbeeld’.

Reageer
gravatar

Late we niet de infiltratie in de politiek vergeten, zoals op een onschuldiger vlak eerder ook wel vanuit de maffia bestond.
De zoetigheid waarmee men stroop om de mond gesmeerd wordt, en miljoenen vluchtelingen op de meest nobele wijze royaal worden verwelkomd door carrièrepolitici om de administratie van het volk met de injectienaald in de aanslag op hetzelfde vlak te hebben gekregen als dat van de asielzoeker.

Reageer