Bron: NOS

Onderhandelaars vragen Rutte energiedrankjes thuis te laten

Ongeduldige VVD-leider wil zo snel mogelijk regeren

Mark Rutte tikt met zijn pen op tafel en trappelt met zijn voeten onder zijn stoel. Het gaat nu al vijf minuten over huurtoeslag. De VVD-leider versnippert de vergaderagenda en neemt nog een slok energiedrank. “Daar komen we wel uit! Zullen we gewoon gaan regeren?”

Sybrand Buma en Jesse Klaver wisselen een moedeloze blik uit. Alexander Pechtold kijkt vragend naar Edith Schippers. De informateur knikt. Ze richt zich tot Rutte: “Mark, we weten dat je je verveelt en dat je dit het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebt. Maar de anderen hechten er waarde aan om de diepte in te gaan en goede afspraken te maken.”

Rutte houdt zich stil en laat de rest met elkaar praten. Hij kijkt de Stadhouderskamer nog eens rond en telt alle krullen in het haar van Klaver. Als het onderwerp huurtoeslag wordt afgesloten, veert hij op: “Zullen we dan nu gaan regeren?”

Schippers rolt met haar ogen. “We hebben je gisteren al gevraagd om geen energiedrankjes meer mee te nemen. Daar word je druk van, Mark. Dat is vervelend voor de andere politici. Je mag straks weer regeren, maar je moet echt even geduld hebben.”

Het gesprek gaat verder over de verhuurdersheffing. Rutte pakt zijn skippybal en loopt naar buiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, weer verdachte van #nepnieuws.

Vet koele ‘ret boelletjes’ zijn meer iets voor de puber aan tafel.
Ik verwacht hem binnenkort met een petje gedraaid op het hoofd en een kakzak rond de knieën.

yo! uhn! wats up men?!

Reageer