Bron: FOX 10 Phoenix

Trump eist excuses China voor Pearl Harbor

President stelt ook onderdrukking van Thailand aan de orde

Trump is er tijdens de eerste topontmoeting met China meteen vol ingegaan. 76 jaar na dato eist de Amerikaanse president alsnog excuses voor Pearl Harbor.

De verrassingsaanval op de Amerikaanse vloot komt ter sprake tijdens een wandeling op het buitenverblijf van Trump. “Zeg Xi, mijn regeringsteam heeft het even nagezocht,” begint de blonde zeventiger. “En volgens ons heeft China nog nooit excuses aangeboden voor Pearl Harbor. Nooit. Vind je dat ook niet een beetje gek?”

Even later bedenkt Trump dat er nog wel een paar obstakels zijn voor een goede verstandhouding met China. De onderdrukking van Thailand bijvoorbeeld. “Waarom zien jullie Thailand nog steeds als een afvallige provincie?” vraagt Trump tijdens het middagbuffet. “Ze hebben een eigen regering en de VS staat garant voor hun veiligheid. Wat hebben jullie nog te winnen door het eindeloos oprakelen van dit veel te oude conflict?”

Na de lunch merkt Trump dat de stemming daalt bij zijn Chinese ambtgenoot. Een after dinner dip? Trump besluit geen risico te nemen en zijn cadeau maar tevoorschijn te halen. Het is de volledige DVD-collectie van de acteur Bruce Lee. “Hebben jullie al wel toch, DVD’s?” vraagt Trump voor de zekerheid.

Nu het toch over de economische ontwikkeling van China gaat, heeft Trump ook nog wel een complimentje voor Xi. “Ik hoorde dat jullie snel aan het moderniseren zijn. Een CNN-presentator zei gisteren dat de Chinese exportmarkt groter is dan die van de VS. Wat een giller hè! Nee dat is fake news, maar ik denk echt dat jullie ooit een grote speler kunnen worden.”

Aan het eind van de dag zeiden de heren elkaar gedag. Trump zegt uit te kijken naar de volgende ontmoeting bij Xi thuis in Bali.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spelt ja!!

Word toch eens verstandig, véél lekker, en zó gezond!!

Ik eet alléén nog maar spelt, niet dat gemene geraffineerde gif!

gravatar

Het is zijn huisorgaan en de enige nieuwsbron die hij nog kan manipuleren. CIA, NSA en FBI zijn door hem publiekelijk afgeserveerd nadat ze zijn integriteit tegen het licht hielden en totale duisternis hen toen overviel.

gravatar

De Chinezen hadden helemaal niets met Pearl Harbor te maken. Pearl Harbor ligt namelijk op Hawai, je weet wel van de pizza. En Chinezen lusten helemaal geen pizza!

Reageer
gravatar

Wij eisen ook de verantwoordelijkheid op voor het aanstellen van Bert van Oostveen bij de KNVB.