Pixabay - Suppenkasper

Wraakfoodporn nog altijd lastig aan te pakken

Moniques provençaalse aardappelgratin is voor de hele wereld te zien

Het was een paar dagen uit met haar vriendje toen Monique werd gewaarschuwd door een goede vriendin. Haar ergste vrees bleek waarheid te zijn geworden: haar vriendje had de foodporn die ze voor privégebruik hadden gemaakt op Instagram gezet. Moniques verse provençaalse aardappelgratin was in volle glorie door de hele wereld te zien.

Monique is er nog altijd kapot van. “Die foto’s zijn inmiddels van Instagram afgehaald maar ik krijg nog dagelijks verwensingen als ‘afgelikte quiche lorraine’ naar mijn hoofd.” Monique deed aangifte bij de politie, maar die kon niets doen. “Het blijkt in Nederland nog altijd niet strafbaar om foto’s van andermans eten tegen hun zin te verspreiden. De politie vindt dat je zelf maar moet opletten met wie je foto’s van die perfecte provençaalse ovenschotels deelt.”

Monique probeert andere slachtoffers van wraakfoodporn te waarschuwen met haar verhaal. “Maar de werkelijke verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de mensen die die foto’s doorsturen. Mannen die zomaar aan de hele wereld jouw kabeljauwsalade met geblancheerde asperge of een parmezaanse ovenschotel met portobello en milde pepers laten zien hebben geen idee wat voor leed ze veroorzaken. Ze denken alleen maar aan het bevredigen van hun eigen hongergevoel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

O mijn got!!

Ik denk aan al die foto’s die ik nietsvermoedend al op facebook heb bekeken.
Meestal van vrouwen overigens.

Ben ik nu medeplichtig?!
Of strafbaar, als lid van een wraakvoedselpornonetwerk (Nederlands)?!!

Reageer
gravatar

Realiseer je wel dat je nu -zonder verdere toelichting-een vorm van ramptoerisme gaat aantrekken. Men wil dan zien hoe jouw ‘aspergeschotel’ is bereid: Gekookt en daarna gepureerd, of gestoomd en daarna gestampt, smeltend op de tong of au naturel met een stevige bite, ham en eieren. Al dente, iets in die sfeer?