Stroef Whatsapp-gesprek tussen Sjoerd en Marja gênant voor Russische hackers

'Ik kon er nauwelijks naar kijken'

Wat gewoon een ongedwongen gesprekje had moeten worden voor een tweede date, werd al snel buitengewoon ongemakkelijk. Het stroeve Whatsapp-gesprek tussen de 27-jarige Sjoerd en de 29-jarige Marja was nog extra gênant voor de meelezende Russische hackers op het Kremlin.

“Ik kon er nauwelijks naar kijken”, vertelt senior troll Andrej Rasputin (52, gefingeerde naam). “Ik heb in mijn carrière veel goedbedoelde gesprekjes in de soep zien lopen, maar dit spant wel de kroon. Natuurlijk doet zo’n Sjoerd ook gewoon z’n best, maar ik snap echt niet waarom hij denkt dat hij de spanning kan breken met een grapje over de grootte van Marja’s hoofd. Wat bezielt je dan?”

Daar hield het ongemak niet op voor de hackers van het Kremlin, vertelt Andrej. “Het ergste was eigenlijk dat Marja hem niet terechtwees, ze bleef maar vriendelijk. Sjoerd was al te snel te eerlijk, die deed meteen een heel boekje open over hoe zijn ex om het leven gekomen was. Ken je dat gevoel als je een filmpje ziet waarin iemand heel hard in zijn ballen getrapt wordt? Dat gevoel had ik tijdens dat gesprek. Maar ja, het is toch m’n werk hè? Mijn baas kijkt altijd over mijn schouder mee dus ik moet het uitzitten dit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik de dagelijkse kleinigheden om me heen in ogenschouw neem, dan zou ik soms bijna denken dat de Speld goede banden onderhoudt met het Kremlin.

Reageer
gravatar

Het zintuigelijke schouwen van het triviale is voor de materialist. Het intuisme is onvergankelijk.

gravatar

Gelukkig kan hij terecht bij de gerenommeerde massapsycholoog, dr. V. Poetin, al jaren ervaringsdeskundige m.b.t. het afluisteren van gênante vertoningen.
Onlangs werd zelfs nog gretig van zijn diensten gebruik gemaakt rondom de verkiezingen van de huidige Amerikaanse president.

Reageer
gravatar

Ach ja, trek het je niet persoonlijk aan en dan voeld het ook minder pijnlijk.

Jezelf kwetsbaar opstellen heeft niet altijd direct zijn voordeel maar je bent wel eerlijk naar jezelf.