Beeldbewerking: Casper Steenbergen

KNVB presenteert lijn van coachopvolging

Hond van assistent-zwager Frans Hoek 4e in lijn

De KNVB heeft de lijn van coachopvolging bekendgemaakt. De lijn bepaalt wie bondscoach wordt wanneer de vorige coach overlijdt of, erger nog, wordt ontslagen wegens de slechtste reeks van het Nederlands elftal ooit.

Volgens een eeuwenoude traditie is de assistent van de huidige bondscoach altijd de eerste in lijn van coachopvolging. Oud-reservedoelman Fred Grim, de assistent van Danny Blind (die zelf de assistent was van Guus Hiddink) is daarom nu de eerste gegadigde. Mocht Grim zijn termijn niet uitzitten, dan wordt keeperstrainer Frans Hoek de bondscoach. En mocht hem wat gebeuren, dan neemt zijn zwager het over. De eerstvolgende opvolgers zijn de assistent-zwager van Frans Hoek, diens labrador Mozart, diens vorige baasje Ronald Koeman en Prins Constantijn.

Om te voorkomen dat bij een grote calamiteit alle mogelijke bondscoaches tegelijk overlijden, moet er altijd één coach de wedstrijden van het Nederlands elftal volgen op een beveiligde locatie. De afgelopen twintig jaar is deze rol van ‘designated survivor’ vervuld door Henk ten Cate. Andy van der Meyde is uitgesloten van de coachopvolging omdat hij voor zijn huwelijk met Melissa Schaufeli geen toestemming heeft gevraagd aan de KNVB.

Morgen speelt het Nederlands elftal tegen Italië. Bondscoach Fred Grim en zijn assistent Frans Hoek zullen om veiligheidsredenen afreizen in verschillende auto’s.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het toch in DIE sfeer moet; waarom dan wéér Johan Cruyff en niet een keer Jezus Christus of Julius Ceasar? Johan dient dit decennium nog wel uit als Icoon, maar daarna is ook iedereen hem wel vergeten. Die andere twee zijn na 2.000 jaar nog bekend. Nou?

gravatar

Beide andere JC’s hebben ongetwijfeld grote kwaliteiten, maar zijn toch te weinig vertrouwd met de moderne voetbalconcepten.

gravatar

Verstand van voetbal hoef je niet te hebben voor die functie. Q.E.D. Gevoel voor humor en het vermogen tot zelfrelativering lijken mij belangrijker eigenschappen. Ik opteer derhalve meteen voor de laatste in het rijtje: Raemon Sluiter.

Reageer
gravatar

Die hond lijkt mij meer een golden retriever dan een labrador. Golden retriever – golden years.
Wellicht belangrijk voor het doen herleven van het oranjegevoel

Reageer
gravatar

Ik dacht even dat er stond “teentje te kort”.
Maarja één duimbreedte toegeven wil nog niet zeggen dat alles anders klinkt. Enzoishet 😉

gravatar

Eén asperge maakt ook geen dish voor een volle schotel ook al komt het voorjaar eraan.

En voor Corry van Hiernaast, “het goede wat in de duinen ligt, ligt ver van de gedachte van dit rijm(gedicht).
Ikke pikkie porretje de meester heeft geen gedachte over vrije keus maar een psychosnorretje.

Pik je bent een hokjesgeest.”

gravatar

Ik wacht nog steeds op de reactie van Benny Blind, die lijkt me de meest aangewezen opvolger. Daley Blind is nog te jong voor bondscoach, maar als we in termen van erfopvolging denken, is Benny m.i. de eerste keus; we houden het dan tóch in de familie. Dus Benny, laat wat van je horen.

gravatar

Benny is wat vatbaar voor stemmingswisselingen en daarmee afhankelijk van de vorm van de dag.

Dat kun je ook merken aan zijn schrijfstijl