Duivels dilemma Republikeinen: goed zorgplan houden, of slecht plan invoeren?

‘Dit is kiezen tussen goed en kwaad’

De Republikeinen zien zichzelf vandaag gesteld voor een onmogelijk dilemma. Stemmen ze voor behoud van het redelijk functionerende Obamacare, of stemmen ze voor een ondoordacht zorgplan waarmee miljoenen Amerikanen in de problemen komen?

“Dit is kiezen tussen goed en kwaad”, verzucht de Republikeinse senator Lindsey Graham. “Kijk Obamacare heeft als voordeel dat de zwakkeren in de samenleving zorg krijgen. Maar het nieuwe plan heeft als nadeel dat miljoenen Amerikanen ineens onverzekerd zijn. Een duivels dilemma.”

Ook de Republikeinse senator John Hoeven zit te dubben. “Dit is alsof ik moet kiezen tussen het doodschieten van mijn moeder en het redden van een kind.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal wel gaan van “A man’s got to do, what a man’s got to do.” Net als in de film. Liever domme heroïek, goed voor het publiek.

Reageer
gravatar

Mensen als John Hoeven niet te twijfelen. In Nederland, waar ze New York nog aan te danken hebben, voert men binnenkort Krolcare in. Dus kan die senator met zijn Hollandse achternaam niet gewoon terug naar z’n eigen land? Opvang in het regioziekenhuis gegarandeerd!

Reageer