NOS

Ron Fresen nu echt uit plenaire zaal verwijderd

'Ik wil helemaal niet naar buiten, ik zit er net lekker in!'

Een drukke Ron Fresen is vanmiddag rond 13.45 uit de plenaire zaal van de Tweede Kamer verwijderd. Een week na de verkiezingsavond was de politiek verslaggever van de NOS nog altijd gekleurde pionnen aan het verdelen over de zetels.

Fresen had gehoopt nog wel even mogelijke coalities te kunnen blijven vormen, maar begon met de dag steeds meer overlast te veroorzaken. Na het meermalig weigeren van het afsluiten van zijn tablet heeft de beveiliging moeten besluiten hem hardhandig de zaal uit te begeleiden. “Ik wil helemaal niet naar buiten, ik zit er net lekker in!”, riep de politiek verslaggever van de middencirkel terwijl de beveiligers hem naderen.

Met veel heisa werd Ron Fresen de zaal uitgetild. “Kijk dan, hier: VVD, CDA, D66 en, even kijken, GroenLinks. Of dit, wacht: een bruin kabinet!” Terwijl hij nog snel wat coalities bij elkaar tikte, werd zijn tablet uit zijn handen gesleurd. “Wie ben ik tot last? Je ziet de pionnetjes niet eens in het echt, alleen op dit televisietje!”

Het is onduidelijk waarom de verslaggever vanuit Den Haag het idee had dat zijn coalitievormingen nog van enig nut waren. Niemand weet waar Fresen zich op dit moment bevindt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oorzaak en gevolg van het nieuws bewegen zich liefst binnen een gesloten ruimte zonder externe invloeden of publiek, om de objectiviteit te waarborgen.

Reageer
gravatar

De grip vanuit het over de brug komen houd geen begrip met hoe pionnetjes neergezet worden.
Selfiestiks weten hoe je de zaak samen kunnen vatten met een London-aai die stil staat.
Schots en scheef heeft toegeslagen.

Reageer