NPO

Verkenner Asscher begint met rondje langs ijdele PvdA-prominenten

Gesprekken vinden plaats in de media

Lodewijk Asscher is vanochtend begonnen aan zijn taak als verkenner. De PvdA-fractievoorzitter spreekt de komende tijd met alle ijdele prominenten die zijn partij rijk is.

Om het proces zo veel mogelijk te frustreren, vinden alle gesprekken plaats in de media. Zo spreekt Asscher in DWDD met Felix Rottenberg, heeft hij een dubbelinterview met Rob Oudkerk in de Volkskrant en zit hij samen met Ronald Plasterk bij Koffietijd.

Aan de orde komen de meningen van de zelfingenomen mastodonten over het opheffen van de PvdA en het eventuele samengaan met GroenLinks en de visie die ze achteraf hebben gegeven op de verkiezingscampagne die de partij heeft gevoerd.

Als Asscher het rondje heeft afgerond, hoopt hij weer aan zijn werk toe te komen. Zijn schema ziet er vandaag als volgt uit:

8.00 Rob Oudkerk
9.00 Marcel van Dam
10.00 Ronald Plasterk
11.00 Ella Vogelaar
12.00 Adri Duivesteijn
13.00 Ad Melkert
14.00 Job Cohen
15.00 Jacques Monasch
16.00 Sander Terphuis
17.00 Bram Peper
18.00 wijlen Willem Drees
19.00 Felix Rottenberg
20.00 Jacques Tichelaar
21.00 Tunahan Kuzu
22.00 Hans Spekman
23.00 Wouter Bos
0.00 Jan Pronk


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jawel. Öztürk wordt vertegenwoordigd door Kuzu en die staat op 21.00. Kan wel wat korter trouwens. Veel belangrijker is het luisteren naar een PvdA-er die voor de verkiezingen in de publiciteit heeft gebracht dat hij VVD stemt.

gravatar

Waarom geen fusie van de PvdA met de VVD ? Na vier jaar “braaf” achter de VVD aanhobbelen en meehelpen de crisis te misbruiken voor rechts-liberale hobbies, is dat een logische keus.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen ze fuseren met de Ak-partij van dhr RT Edogan?

Lekker veel allochtonen, en de naam leek toch al.

Bovendien is dhr RT Edogan bijzonder succesvol in het verkrijgen van de overhand, zeg maar.

gravatar

Wat ook een leuk idee is: het omvormen van de AK-partij van Erdogan tot de AK-47 partij van Erdogan & I.S. Zo wordt een veelbelovend bruggetje gemaakt naar de geloofsbroeders van Erdogan die in Syrië en Irak heldhaftig hun kalifaat verdedigen tegen Westerse aanvallen. En I.S. is al gezuiverd van Gülen-aanhangers, ze bestaat nu alleen nog uit pure lustmoordenaars.

gravatar

Wat een incomplete journalistiek weer van De Speld! Het belangrijkste interview laten jullie als manipulatieve media weer eens weg. Dat vindt plaats met Wim Kok en gaat over “exhibitionistische zelfverrijking”. aan de orde komen het salaris van de voorzitter van de FNV, de honoraria van PvdA Vara coryfieeën als Matthijs, Freek, Paul, Jeroen, Eva en Youpert, de slinkse poepert. Vervolgens wat nu 5 ton per jaar betekende als schamele fooi voor Wouter naast zijn wachtgeld na zijn ministerschap en de lullige 4,5 ton die Kokkie momenteel vangt voor een paar commissariaatjes. De ramp van de nivellering op het inkomen van een groot staatsman!

Reageer
gravatar

Gelul Gé! Je moet wel het nieuws bijhouden. Wim Kok heeft een bijzonder hoogleraarschap aanvaardt aan de gereformeerde universiteit (staat naast het Katholiek postkantoor) van Kampen. Zijn leeropdracht luist “Hoe naai ik het volk zonder dat ze doen alsof ze het doorhebben”.

gravatar

Wees gerust, vampier Plasterk doet al pogingen de GroenLinks-fractieleden in de halsen te bijten en er alle bloed uit te zuigen.

gravatar

De onderlinge relaties zijn helemaal niet goed genoeg voor dit soort gesprekken. Beter eerst een paar commissariaten of adviesfuncties op de Antillen, en dan nog eens kijken.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we dit moeten doen:
– Eerlijk delen!
– 200.000 vluchtelingen per jaar naar Nederland!
– Eerlijk delen!
– Een burkini of een hoofddoek is óók een vorm van emancipatie!
– Eerlijk delen!
– Meer allochtonen in de PvdA!
– Eerlijk delen!

Diederik Samsom

Reageer