YouTube: Mark Rutte

Rutte tekent inreisverbod voor ministers uit islamitische landen waarvan Ankara de hoofdstad is

‘Het gaat echt alleen om islamitische landen die Tarkan hebben voortgebracht’

Premier Mark Rutte heeft een inreisverbod getekend voor ministers uit islamitische landen waarvan Ankara de hoofdstad is. De maatregel gaat per direct in. Volgens Rutte is het inreisverbod noodzakelijk om Nederland te behoeden.

“Het gaat echt om een heel specifieke groep landen”, zegt Rutte. “We weren alleen ministers uit islamitische landen die gesticht zijn door Atatürk, die deels in Europa en deels in Azië liggen, waarvan de vlag rood is met een witte krimpende maan en een witte ster en die Tarkan en Selçuk Öztürk hebben voortgebracht.”

De premier benadrukt dat de maatregel tijdelijk is: na 16 april zijn ministers uit de betreffende landen weer welkom. Toch is in islamitische landen aan de Bosporus boos gereageerd. “Wat Nederland nu doet, is hetzelfde als wat Nigel de Jong in 2010 in de WK-finale deed”, stelt Recep Tayyip Erdogan, president van een van de getroffen landen. “Is dat nou een gedecentraliseerde eenheidsstaat en parlementaire democratie binnen een constitutionele monarchie, waar ook waterschappen worden verkozen?”

Het inreisverbod zorgt ook voor beroering in eigen land. Op Rotterdam Airport protesteert sinds gisteravond ambassadepersoneel van landen waar je goedkoop in Antalya op vakantie kunt, zeker als je boekt via Corendon. Zij voelen zich gesterkt door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat stelt dat het provoceren van een bevriende natie door middel van verkiezingsbijeenkomsten rondom een referendum over een grondwetswijziging die leidt naar een dictatuur een fundamenteel recht is.

Morgen buigt een rechter zich over het decreet van Rutte. Juridisch experts zeggen dat volgens Europese wetten alleen de burgemeester van Rotterdam en de brandweercommandant van Hamburg een inreisverbod voor moslimlanden kunnen instellen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Het gonst van de geruchten dat de orde GROOTSCHALIG verstoord gaat worden!!

De burgemeester van Rotterdam kan maar beter de stad dichtgooien, en alle meneren met snorren weren!

gravatar

als ze nu ook al Diyarbakir omdopen in de jaarbakker en het plaatsje Batman een Engelse uitspraak geven word ik blij met Erdogan!

gravatar

Ankara, het Stalingrad van het oosten.
Nouja, zuidoosten.

Wat is dat toch met die meneren met snorren?

gravatar

Vanavond yoga.
Waar maak je je druk over. Het heeft z’n weerga niet. Gigantisch.
Hij is alleen.
Wat?? Ik dacht dat hij getrouwd was!
Ik ga straks nog eens kijken en dan geef ik je een belletje. Bezorgd hier. Dan pak ik dat er straks gelijk even bij, dan hoor ik nog wel van je.

• Reageer
gravatar

Bedoelt u soms: Clash of the Civilisations? Want Mark Rutte had toch alleen maar inreisverboden afgekondigd voor lijders aan geitenschurft, schapen-influenza, kamelenkoorts, gekke koeienziekte, de hondsdolle lustmoordenaars van Abu Al Bakr Al Baghdadi de Halzensnijder en fanatieke zendelingen van Abu Al Tayyip Al Ankara, de grote Koerdenverdelger?

gravatar

Keurig netjes, selectief.
‘De moslim’ hoeft zich niet gediscrimineerd te voelen.
‘De Turk’ ook niet.

Het gaat alleen om zeer bepaalde hufters/meelopers, die zich uitspreken voor een zeer bepaalde schoft, die een zeer bepaalde dictatuur nastreeft.

• Reageer