NPO

Rutte fel tegen Buma: ‘Ik ben de échte PVV light’

‘Mensen kiezen toch voor het originele aftreksel’

In een interview in het Algemeen Dagblad heeft VVD-leider Mark Rutte hard uitgehaald naar CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma. Volgens Rutte is de VVD de enige echte PVV light en probeert Buma hem slechts na te doen.

“De VVD laat al jaren een verdund PVV-geluid horen”, zegt Rutte. “Maar nu het verkiezingstijd is, hoor ik het CDA ineens tekeer gaan tegen de islam en hameren op Nederlandse tradities. Dan denk ik: kom op, hoe geloofwaardig ben je nou? Ik vind dat echt een beetje zwak.”

Al te veel zorgen maakt Rutte zich niet. “Mensen zijn niet gek. Ze herkennen de rechterflank van de VVD als het originele aftreksel van de PVV. Kiezers gaan echt niet zomaar overlopen naar het CDA omdat meneer Buma nu halfslachtig stoere taal uitslaat. Ze weten dondersgoed dat ik dat al eerder deed.”

Buma is niet onder de indruk van de kritiek van Rutte. “Het CDA heeft een langere traditie van afgezwakt populisme dan de VVD. Toen Pim Fortuyn opkwam, was Jan Peter Balkenende de enige die een beetje met hem mee babbelde. Toen was de VVD gewoon nog een liberale partij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rutte heeft het raadgevend referendum over de Oekraïne gerespecteerd en er een eigen draai aan gegeven (lees: bijlage ingebouwd) zonder daarover een referendum te houden. Vervolgens hebben we bindende tweedekamer verkiezingen gehad en Rutte sluit 1.3 miljoen kiezers uit. Hoezo een democratie?

Reageer
gravatar

Buma heeft daar op het laatst wel een punt. De VVD is in zijn megalomane Ministerie van Veiligheid en Justitie niet alleen een bonnetje, maar ook de weg en de liberale identiteit kwijt geraakt . Kafkaesk.
Wie speelt er nou nog een beetje leuk saxofoon bij partijtjes? Beetje lullig achter een piano oude meesters coveren, verder gaat het niet meer.

Reageer
gravatar

De heer Jhr. Stemra (van Rapengaer tot Knotsmutz) van de Partij tegen de Burger gaat samen met Buma (van Haersma tot Oranje) de nieuwe coalitie vormen. Zo zal het eerste kabinet Buma-Stemra de komende vier jaar met harde hand (de Knoet) regeren en de mensuh eindelijk voor hun films gaan laten betalen. Daarin is voor lachebekje Rutte geen plaats.

Reageer
gravatar

Buma schakelt zichzelf uit. Hij ging naar het Jeugdjournaaldebat als Lolita en loog over zijn konijn.

‘Laat de kinderen tot mij komen’ (J. van Nazareth)

Reageer
gravatar

De vvd heeft aantoonbaar hetzelfde soort malloten als Geert. Neem nou die botoxpop op Defensie, Fred T. of Opa Ivo. Wij hebben zelfs Crimineelie. kun je als CDA toch niet volhouden dat je dát hoge niveau kan bijbenen?

Reageer
gravatar

Het getuigt van een grote electorale lenigheid om alle omkoopschandalen, fraude, witwasserij en wietplantages in de aanloop naar de verkiezingen op rekening te zetten van de dienstdoende coalitiepartner, zo is de PvdA -nauwelijks tegenstribbelend- ten onder gegaan, Gelijk Indonesië oorlogsgraven schond door gezonken oorlogsschepen in de Javazee te verschrotten, zo pleegt de VVD grafschennis door de resten van de PvdA te verdonkeremanen. Deysselbloem wordt onzichtbaar in Brussels “Euroland”, Tiggelaar ontluisterd als Commissaris des Konings, Samsung verdween door de zijdeur, Asscher gaat straks de leesmap rondbrengen in Wassenaar. Doch Rutte (veel gelach, maar weinig wol) gaat straks fris en fruitig van start met D66, CDA en CU: Een volk krijgt de regering die het verdient.

gravatar

Voor de Vrijheid klinkt altijd goed, die beweegt zich bij de materialist dieper omlaag in de materie.
Innerlijke vrijheid wordt te allen tijd geassocieerd met criminaliteit.
Alleen als er een deksel opzit, en een merk, is het geoorloofd.
Bij mij is het net andersom.

Reageer
gravatar

De rijken hebben meer te kiezen als het gaat om behoeftenbevrediging. Out of the box-denken wordt niet op prijs gesteld, behalve als je een gevestigd auteur bent.

gravatar

Maar dan nog moet je oppassen; er zijn gevestigd auteurs en acteurs die aan out-of-the-box-denken lijden en dan door hun staatshoofden weer in-the-box gejaagd worden, nog voordat zij “Ontwaakt, gij verworpenen der aarde..” kunnen roepen. Erdogan’s genocidale Turkije (Armeniërs en Koerden) en -recent- Trump’s Amerika (Mexico) zijn daar “sprekende” voorbeelden van.