Wikimedia Commons: Jane023

Starters op woningmarkt ontdekken centraal gelegen Amsterdam Centrum

‘Binnen 20 minuten zit je in Almere, ideaal!’

Steeds meer starters op de woningmarkt ontdekken het best bewaarde geheim van Amsterdam: Amsterdam Centrum. Centraal gelegen tussen Haarlem, IJburg, Amsterdam-Noord en Almere-Buiten biedt Amsterdam Centrum een ideale uitvalsbasis voor jonge gezinnen.

Jenneke Groeneweij huurde jarenlang met haar gezin een appartement in Almere-Buiten, tot de huren daar onbetaalbaar werden. In oktober kocht ze een herenhuis aan de Keizersgracht. Aanvankelijk was ze sceptisch, maar inmiddels voelt ze zich helemaal thuis in haar ‘Centrywood’: “Er zijn hier genoeg winkels, prima voorzieningen en veel groen. Bovendien heb je uitstekende aansluitingen met het openbaar vervoer: elk uur rijden er twee bussen naar Haarlem, Amsterdam-Noord is letterlijk om de hoek en binnen twintig minuten zit je in Almere, ideaal!”

Makelaar Remy Hardenberg is niet verbaasd over de opkomst van ‘Centerdam’: “Veel mensen werken in Zaandam of Osdorp maar kunnen een woning daar niet betalen. Amsterdam Centrum is dan een uitkomst, zeker nu de gemeente de buurt heeft opgeknapt om verpaupering tegen te gaan. Denk aan de renovatie van het Paleis op de Dam of de heropening van de Hermitage. Dat maakt de wijk leefbaarder, waardoor het aantrekkelijk wordt voor gezinnen met kinderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Best bewaarde geheim is de geplande nieuwbouw in het midden in het centrum gelegen “Vondelwijk”. Ik heb me vast ingeschreven voor een perceeltje daar.

Heerlijk wonen in het groen!

Reageer
gravatar

Dit bewijst maar eens dat de hersenloze wezens daar wonen! Man, man, man, wat een waardeloze en dwaze opmerking. Gelukkig weet ik waar je woont!

gravatar

Ja, Amsterdam had het. In de Gouden Eeuw. Nu is er alleen nog de Gouden Bocht. Een achterstandsbuurt waar de koopprijzen van woningen ongeveer € 150.000,- per m² bedragen. Buren zijn -behalve de hele haute-finance van de Zuidas en historisch gevestigde patriciërsfamilies met (drie)dubbele namen, geld-, vastgoed-, beurs- en kunsthandelaars, de usual suspects uit de corruptiesfeer, voorts enige dictators-in-ruste, wat vrijgestelde belastingvluchters en een enkele witgewassen drugskoning. Kortom dé buren die je je als starter maar kunt wensen.

gravatar

Bah! Alweer zo’n grachtengordelverhaal geschreven door Amsterdammer Smit. Hallo Smit, Nederland is groter als alleen maar Amsterdam.

Gelukkig heb ik het verhaal niet gelezen. Het is te lang.

Daar hou ik niet van want ik krijg van lange verhalen prikogen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Beste Corrie,
Wat weer jammer toch dat ik u weer moet aanspreken op uw misbruik van de prachtige Nederlandse taal. Het is niet ‘groter als’, maar ‘groter dan’. Het is echt stuitend hoe u onze schitterende taal vervuilt. Ik vermoed dat u niet werkelijk van Nederland en van onze taak houdt, anders zou u niet zo voortdurend foutief uw woorden opschrijven.

Je Wimmie

gravatar

Bedankt lieve mensen voor de likes die jullie mij gegeven hebben voor de reaktie op ”Starters op woningmarkt ontdekken centraal gelegen Amsterdam Centrum”.

Het is fijn om geliefd te zijn. 🙂

Corrie.

gravatar

“Bedankt lieve mensen voor de likes die jullie mij gegeven hebben voor de reaktie op ”Starters op woningmarkt ontdekken centraal gelegen Amsterdam Centrum”.

Het is fijn om geliefd te zijn.”

Not funny.

Corrie.

gravatar

Allemaal ouwe zooi daar in het centrum!

En het volk dat daar rondhangt!
Lopen maar een beetje rond te kijken. Spreken geen woord Nederlands, behalve ‘coffee shop’ (wacht even…).
Staat daar een asielzoekerscentrum?

Mij niet gezien!

Reageer
gravatar

2 bussen naar Haarlem vanaf Centraal? Volgens mij heb je enkel de treinverbinding die dankzij de nieuwe dienstregeling nog drukker gemaakt is door geen intercity’s meer via Schiphol naar Amsterdam Centraal te sturen. briljante actie van de NS!

Reageer
gravatar

Goed verhaal. Lachen!

Alleen te lang. Ik heb het artikel wel uitgelezen en ik heb er schaamlippen van gekregen.

Volgende keer een korter artikel aub!

Corrie.

Reageer
gravatar

Probleem is dat de meeste starters zeer radicale erfpachtplannen hebben, met nauwelijks oog voor de belangen van het doorsnee gemeenteraadslid. Dit ondermijnt het sociale karakter van de begroting, die erop gericht is, Amsterdam nu juist niét te laten overspoelen door al deze inbreed uit het boerenland.

Reageer