Flickr - Janet Ramsden

Belgische astronomen ontdekken Charleroi met kans op leven

Op zo’n 50 kilometer van Brussel ligt een stad waar leven mogelijk zou kunnen zijn. Het gaat om Charleroi. Dat ontdekte een groep astronomen van de sterrenwacht in Brussel.

De stad is volgens de astronomen ‘niet te warm en niet te koud’. Bovendien is een waterleiding aanwezig waardoor er vloeibaar water zou kunnen zijn. Een belangrijke voorwaarde voor het ontstaan van leven.

“Maar dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk leven wordt aangetroffen”, waarschuwt de Nederlandse sterrenkundige Govert Schilling: “Het ziet er namelijk zo godsgruwelijk uit; als er ooit leven was, heeft het zichzelf er waarschijnlijk al van beroofd.”

De Belgische astronomen werken nu aan een telescoop waarmee ze Luik nader kunnen bestuderen. “Al is dat voor de mensheid te ver weg om ooit naartoe te kunnen reizen”, tempert Schilling de verwachtingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U doet nogal min over de juwelen van Wallonië, in het Nederlands. Ze spreken er nog steeds Français. Vergeet niet dat er een paar wereldoorlogen uit zijn gevochten!

Reageer
gravatar

“Het ziet er namelijk zo godsgruwelijk uit; als er ooit leven was, heeft het zichzelf er waarschijnlijk al van beroofd.” Oke het is dus België…. Gaat dit over Dutroux?

Reageer
gravatar

(Ten overvloede: Er zijn ook nog wat andere plaatsen langs de Meuse die het bestuderen waard zijn: Hoei en Amay liggen vlak bij elkaar.
Hoei is gekend vanwege de immense moeite die het kost er per fiets weg te geraken. Misschien een anomalie van de zwaartekracht door de kerncentrale Tihange. )

Reageer