Wikimedia Commons

De 7 Korea’s die je nog niet kende

Ben jij al in Papoea-Nieuw-Korea geweest?

Zuid-Korea? Gaap. Noord-Korea? Booooooring. Ben jij de twee klassieke Korea’s ook zo zat? Gelukkig is de wereld nog vol met onontdekte Korea’s. Deze zeven moet je zeker proberen.


Papoea-Nieuw-Korea
Heb jij wel eens een Koreaan met een peniskoker gezien? Nee? Dan is dit jouw kans! In het ongerepte Papoea-Nieuw-Korea kun je zomaar een primitieve stam tegen het lijf lopen. Hier vangen ze hun kimchi nog gewoon met pijl en boog. Nice!


De Koreaöer-eilanden
Is het regime van Kim Jong-un niet geïsoleerd genoeg voor jou? Reis dan af naar de afgelegen Koreaöer. Miezerig kutweer en overal chagrijnige proto-Scandinaviërs, die ook nog eens de onhebbelijke gewoonte hebben om eens per jaar een paar honderd grienden over de kling te jagen. Weet je wat? Laat ook maar zitten.


Frans-Koreaans-Guyana
Is het nou van Frankrijk of van Korea? Boeien, Guyana is van iedereen. Behalve van de Guyanezen, natuurlijk. Laten we wel serieus blijven. Fun fact: de ESA heeft een lanceerbasis in Frans-Koreaans-Guyana, dus over niet al te lange tijd kunt u vanaf hier ook afreizen naar intergalactisch Korea.

 

congolifant

Korea-Brazzaville
Kan jij geen genoeg krijgen van de peniskokers van Papoea-Nieuw-Korea? Dan hebben wij er hier nog zo eentje voor je. Vergaap je aan exotische vogels, planten en peniskokers. Laaf je aan malaria, dengue en peniskokers. Een klein stukje Afrika in Korea. Voor de echte avonturier.


Koreaçao
Korea maar dan tropisch maar dan Nederlands. Als je over de hagelwitte stranden loopt vergeet je in een spreekwoordelijke mum van tijd dat je gewoon in Nederland loopt. Volkomen terecht want je bent in de Cariben. Én in Korea. Genoeg reden dus voor een lekkere cocktail met Blue Koreaçao onder de tropische zon. Santé! Nee, wacht.


Kaap de Goede Korea
Ga jij nooit op pad zonder wetsuit en surfboard? Overweeg dan eens een trip naar Kaap de Goede Korea. Trotseer overdag de metershoge golven en gooi na zonsondergang een hond op de braai. Maar pas op: de zee rond Kaap de Goede Korea wemelt van de haaien. Konichiwa!


Korea Muziekwijk
Om een Korea te bezoeken hoef je helemaal niet eens naar Korea te gaan. Waarom zou je niet eens een bezoekje brengen aan Korea Muziekwijk? Je oma woont er waarschijnlijk ook! Bezoek de trompetstraat, de trommelstraat, de saxofoonstraat en nog veel meer straten die vernoemd zijn naar muziekinstrumenten. Die hebben ze mooi niet in Seoul. Stakkers!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als u toch kiest voor een tropische belastingvlucht vanaf Schiphol naar Frans Koreaans Guyana, denk dan ook eens aan een binnenlandse vlucht naar voormalig Nederlands Koreaans Guyana. Deze tropische vazalstaat, met een 24 karaats dictator (een halfbroer van Kim Jung Un), er zijn goud-gele stranden, een authentiek hongerende bevolking en een gunstig belastingklimaat voor VEB ‘ers en erkende Maffiosi. Op de jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag loopt de Big Kahuna in militair feesttenue (blote kont, koppel en speer) voorop in de optocht. Gaat dat zien.

Reageer