Vergeet het bloemetje: zeg het met een woord!

Wordt 2017 het jaar van de comeback van het woord?

De meeste mensen zeggen het met een bloemetje of een doos Merci van €3,99 van de Albert Heijn. Maar een groeiende groep mensen beseft dat ze het veel efficiënter zouden kunnen zeggen: met een woord.

Een woord gebruiken om het te zeggen is niet nieuw. Vroeger was het zelfs heel normaal. Maar op een bepaald punt in de geschiedenis is die strategie ingehaald ten faveure van een bloemetje. Wordt 2017 misschien het jaar van de comeback van het woord?

Trendwatcher Willemijn Leszek vermoedt van wel. “Je ziet op straat soms al dat de mensen het weer zeggen met een woord. Er doen inmiddels vele woorden de ronde om het mee te zeggen, misschien zelfs wel zo veel dat de neiging groot blijft om gewoon maar naar een bloemetje te grijpen.”

Leszek snapt dat wel. Want welk woord kies je om het mee te zeggen? Kreeftskeerkring, stuiteren, madrigalen, hoenderhoek, analoog, veldwerker; de hoeveelheid woorden om het mee te zeggen is schier eindeloos. Ze raadt de mensen dan ook aan om gewoon eenvoudig te beginnen, met een kernwoord als ‘bedankt’, ‘sterkte’ of ‘neuken?’


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch een kunst om het met één enkel woord te doen. Voor je weet plakken er al weer volgdende woorden aan vast. Of je valt in herhaling.

Een gebaar, dat is kernachtig, zelfs als je je vinger wat langer in de lucht houdt.

Reageer
gravatar

I love me I love me I lo-o-ve me.

De ontroerende wijsheid van leszeik.
Ik kan het eigenlijk niet mooier zeggen.
Hier zie je toch een vrouw die verder kan kijken dan de vlakke polder. Dit land is haar dierbaar. Wij zouden hier nooit op gekomen zijn.
We mogen heel dankbaar zijn dat iemand het zegt. Met een hart van goud. Wie niet van zichzelf houdt, kan niet van een ander houden.
We leren weer opnieuw te beminnen. Van jezelf houden kan niet zonder over te geven. Zonder te discrimineren. Dat moeten we tenslotte nog leren.

Reageer
gravatar

Excuus. Het had moeten zijn:
‘Van jezelf houden kan niet zonder over te geven’. Dat komt mij nogal pathologisch voor.

gravatar

Nee-nee-nee, het woord van 2017 is nu al ‘Trump’!

En dat wil meneer Wilders misschien niet op deze manier overtroeven.

Wie wil trouwens wedden hoe lang Trump het uithoudt? Ik zet in op 6 maanden.

Meneer Chlorix kan trouwens best winnen, maar regeringsverantwoordelijkheid krijgen is zeer onwaarschijnlijk. En dat is maar goed ook. Laat hem luis in de pels blijven, dan vind ik hem nog nuttig ook.

gravatar

Heb het verhaal niet uitgelezen omdat ik het te lang vond.

het gesproken woord wordt sowieso overschat. Bij ons in de buurt wordt sinds jaar en dag meer gescholden dan gepraat.

Keep it simple.

Corrie.

Reageer