Wikimedia Commons

‘Het zijn maar een paar Russen die het verpesten voor de rest’

Russenknuffelaars hekelen toon Russendebat

Steeds meer politici hekelen de toon van het debat over Russen. Hoewel ze erkennen dat misschien een paar Russen voor problemen zorgen, moeten we niet doen alsof alle Russen het probleem zijn. “Als we zo doorgaan met Russenbashen,” zegt VNL-leider Jan Roos, “dreigen zij zich van de samenleving te vervreemden.”

Volgens Roos moeten we niet alle Russen over één kam scheren. “Als we de linkse partijen moeten geloven saboteren de Russen democratische verkiezingen in het Westen. En dan zouden ze ook nog hun buren bedreigen en ervoor zorgen dat bepaalde wijken in Oost-Oekraïne onbegaanbaar zijn. Maar het zijn maar een paar Russen die problemen veroorzaken.” PVV-voorman Geert Wilders corrigeert hem: “Het is maar één Rus.”

Volgens Thierry Baudet van Forum voor Democratie moeten we begrip hebben voor de paar probleemrussen. “Doordat ze zijn opgegroeid tussen twee culturen, de Aziatische en Europese, hebben ze vaak een moeilijke jeugd gehad. We hoeven natuurlijk niet alles van hen te accepteren, maar het gaat er uiteindelijk om dat we ze bij de internationale gemeenschap betrekken. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld dat iemand die de MH17 heeft neergehaald, geen stageplaats zou moeten krijgen, maar ik denk: geef zo’n jongen een tweede kans.”

Voor SP-Kamerlid Harry van Bommel is vooral het idioom van keihard aanpakken met zware sancties een doorn in het oog: “Dat klinkt misschien lekker bij het electoraat, maar bij veel Russen werkt het averechts. Internationaal-economische achterstelling aanpakken is maatwerk, er zijn geen makkelijke oplossingen.”

Jesse Klaver hekelt de ‘Russenknuffelaars’. “Zij doen met hun wegkijkgedrag de internationalistische rechtsorde massaal in de uitverkoop. De gewone kosmopoliet herkent zijn eigen wereld niet meer door al die Russische straatmilitairen. De kosmos is ziek en we moeten de kanker die Rusland heet wegsnijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geeft niets Rob, dan is er altijd nog het Reformatorisch dagblad.

Of wacht even, die vermeld tegenwoordig dat “In Nederland de dokter je vermoord”.. Is er dan niets meer heilig?

gravatar

Volgens mij probeert De Speld hier het échte debat, dat over de Mexicanen dus, in het belachelijke trekken. Ik eis deelname aan het NOS-verkiezingsdebat, zodat ik mijn ongenoegen hierover kan uiten.

Reageer
gravatar

En vergeet de gebedshuizen niet! Pure broedplaatsen van orthodox extremisme, het heet niet voor niets de orthodox Russische kerk, En het is ook niet toevallig dat het woord Kalasjnikov in het Russisch de oproep voor het gebed is!

Reageer
gravatar

Hèhè, eindelijk spreekt Jesse de taal die bij zijn opgestroopte mouwen hoort. Hij neemt een goed voorbeeld aan zijn grote voorbeeld: de president van de VS. Yo Jesse, Go grab them by the dinges.

Reageer
gravatar

I told you about strawberry fields
You know the place where nothing is real
Well here’s another clue for you all
The (wal)Rus was Paul

(Glass Union – Lennon/McCartney)

Reageer
gravatar

Waarom nou weer The Beatles er met de haren bijgesleept? Al die oude meuk weer oprakelen. Als we zo aan de gang gaan heb ik nog wel een actueler voorbeeld: Erdogan ontslaat 100.000 militaire en civiele overheidsambtenaren: alléén op verdenking van Gülen-sympathieën! Veel Turken vragen asiel aan bij NAVO-bondgenoten. Zijn alle Turken daarmee gemoeid? Néé, alleen Erdogan zelf en zijn twee handlangers van DENK..

gravatar

Well the Ukraine girls really knock me out
They leave the West behind
And Moscow girls make me sing and shout
That Georgia’s always on my mind

Yeah I’m back in the U.S.S.R.
You don’t know how lucky you are boys
Back in the U.S.S.R.

gravatar

Nederland-Rusland, een zelfgecreëerd trauma, van de Hollander.
Het is een beetje hard…
Maar geloof het of niet, er zijn ook al Beatle fundamentalisten.
De mensen die hun eigen lulletje ontdekten bij de eerste song.
Vandaar liep Bob Dylan ook niet zo hard voor de Nobelprijs. Hij zou verantwoordelijk kunnen worden voor alles wat met de Islam te maken heeft. En met uw onderbroek.