Wikimedia Commons CC: Edwtie / Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Sfeer in Tweede Kamer verbeterd met Xenos-prullaria

‘In dit huis hebben we plezier, maken we fouten, zeggen we sorry’

Het is in de Tweede Kamer de laatste tijd niet altijd gezellig geweest. Kamervoorzitter Khadija Arib wil daar verandering in brengen. Ze is daarom naar de Haagse vestiging van de Xenos getogen, om de nodige kneuterige rommel aan te schaffen.

“In dit huis hebben we plezier, maken we fouten, zeggen we sorry, beginnen we opnieuw, worden we boos, vergeven we, geven we knuffels, horen we bij elkaar, hebben we lief”, leest Arib glimlachend voor van een kussentje dat ze op de zetel van Martin Bosma legt. Dan, serieuzer: “Een deel daarvan vergeten we in dit huis nog wel eens.”

De Kamervoorzitter zet een mok op het tafeltje van Pieter Omtzigt. “A smile is the prettiest thing you can wear, mooi hè?”. Voor Ybeltje Berckmoes hangt ze een krijtbordje op. “Cherish yesterday, dream tomorrow, live today.” Ze fronst. “Ik hoop dat ze het snapt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kan iemand dit ook op facebook zetten? Dan kunnen meer mensen dit lezen. Hartverwarmend, origineel en diepzinning. Weet iemand wie die teksten bedacht heeft?

Reageer
gravatar

Arib heet geen Scheherazade van haar voornaam, maar voor de rest kun je gelijk hebben. Trouwens, er schuilt wel degelijk een kern van waarheid in “Dit huis van plezier”, hele bevolkingsgroepen worden hier genaaid en de daders krijgen nog een ton per jaar, voor de moeite. Wie zou er dan géén plezier hebben in zo’n Freudenhaus?

gravatar

Ik zeg Khadija Arib for president. (Maar ja maar die hebben we niet in Nederland.) Kan zij niet alsnog mee doen aan het “premiersdebat”? (Maar ja die hebben we gelukkig ook niet in Nederland). Desondanks Bravo! voor onze kamervoorzitster.

Reageer
gravatar

Waarom houdt mevrouw zich bezig met dit soort non-politiek? Als ze gewoon ervoor had gekozen om met losse letters, of op een groot bord bij het spreekgestoelte de krachtige term “Live, love laugh” te plaatsen, was de rest overbodig geweest. Iedereen die het snapt, zelfs de eenvoudige politici… Een term die de lading dekt en ook nog eens internationale allure heeft… Nee iets beters dan “Live, love, laugh” kan ons land niet overkomen..!

Reageer
gravatar

Helpt het niet?
Blijf je kwaad?
Dan volgt nu
betere raad:

Ben je boos?
Pak een doos
En geef hem een schop
of verscheur hem:
Dat lucht op!

(Bas Rompa)

gravatar

Ik zou eerder dit tegeltje ophangen:
“Kijk uit! rondlopende minister-president. Als je hem tegenkomt, op de grond liggen en hopen dat er hulp komt. Als er geen hulp komt: sterkte!”

Zo heb ik dit bordje hangen, maar dan over een rondlopende schoonmoeder

Reageer
gravatar

Wat een leuk idee van Khadija Arib om wat meer huiselijkheid binnen de sfeer van de Tweede Kamer te halen.

Ja!, ik ga ook meer aandacht schenken aan het bevorderen van de huiselijkheid in mijn Haagse stulpje.

Corrie.