Wikimedia Commons

West Virginia overweegt wapenverbod nadat kleuter bijna stikt in los onderdeeltje AR-15

'We moeten dat verbieden voor het iemand fataal wordt'

In de Amerikaanse staat West Virginia is een hevige discussie ontstaan over wapenbezit. Een kleuter werd ternauwernood van verstikking gered nadat een onderdeeltje van een semi-automatisch geweer losliet en in zijn keel terecht kwam.

“In de AR-15 zitten veel kleine onderdeeltjes die kunnen loslaten als je er te wild mee omspringt”, stelt Mary-Anne Twitty, antivuurwapenactivist en bezorgde moeder. “Een kind van 3 denkt daar niet bij na, die steekt zoiets gewoon gedachteloos in zijn mond en dan kan het zomaar in zijn luchtpijp schieten. Het is volstrekt onverantwoord om kinderen met zo’n assault rifle te laten spelen, we moeten dat verbieden voor het iemand fataal wordt.”

Twitty bezint zich nog op een voorstel voor een wapenverbod. Eerder werd in West Virginia de Happy Meal verboden na een schietpartij in een vestiging van McDonald’s.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Donald Trump is de enige die nog kritiek neemt.
Neem ook Amsterdam, hoeveel mensen hebben geen wapen?
Hoewel je daar naar alle maatstaven bijna wel begrip voor moet hebben.

Reageer
gravatar

Not funny!

Iedereen weet dat meneer Wilders van de PVV, als hij straks aan de macht is, het recht om een wapen te dragen met stip op de politieke agenda gaat zetten.

Daar hoef je niet eens De Telegraaf of Facebook voor gelezen te hebben.

Carry.

gravatar

Gaat dit over de trouwerij van Peter Jan Rens en Virginia? Sinds zijn circus failliet is is dat niet meer geschikt voor kleine kinderen

Reageer
gravatar

Zelden zo’n onzin verhaal gehoord, punt 1 wat doet haar kind in de buurt van een wapen!!!!!! punt 2 in hoeveel voorwerpen zitten “losse ” onderdeeltjes??? punt 3 er zitten in dat wapen geen onderdelen die er ongecontroleerd uit kunnen vallen of schieten, broodje aap verhaal!

Reageer