Sportscholen gaan weer voor 11 maanden dicht

Tot eind van het jaar geen interesse meer in lichaamsbeweging

De maand januari is voorbij, alle sportscholen van Nederland gooien de deuren weer dicht. De komende elf maanden is er geen interesse meer om aan lichaamsbeweging te doen. “Natuurlijk zijn er tussen februari en december wel mensen die willen sporten, maar die doen dat dan voor hun plezier,” aldus Bart Dorhout van sportschool Fit2Money “Die hebben hier dus sowieso niets te zoeken.”

Volgend jaar op 2 januari gaan alle sportscholen weer open.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Een sportschool? Zit je dan met z’n allen in de sportklas en vraag de sportjuf: “Jongens, wie van jullie weet wie Johan Cruijff was?”, of moet ik meer denken aan school in de zin van een filosofische stroming?

• Reageer
gravatar

De populariteit van het fenomeen ‘sportschool’ nooit zo goed begrepen.
– Een ‘school’ om te leren sporten?
– Bovenal: ga eens wat leuks doen. ‘Sporten’ bijvoorbeeld’. I.p.v. aan een of ander apparaat te rukken (nee, niet dat).

Zal dit weer uit mode gaan? Hopelijk net als opengeknipte spijkerbroeken, kakzakken tussen de knieën, reet-decolletés, plunderkappies, vet koele mutsen, schaamhaarkragen, petjes, hiphop, DJ’s, en sushi.

• Reageer