Dylan (14) krijgt 1.000 euro van zijn ouders als hij voor zijn 18e niet gestemd heeft

‘Ik schrok me rot toen ik een rood potlood in zijn sokkenla vond’

Dylans ouders doen er alles aan om hun zoon te behoeden voor de risico’s van stemmen. Ze weten heus wel dat experimenteren met dingen als seks, alcohol en harddrugs bij de leeftijd hoort, maar zijn obsessie voor democratie gaat ze echt te ver.

Arno en Lieke hebben hun 14-jarige zoon 1.000 euro beloofd als hij op zijn 18e niet gestemd heeft, maar of hij dat gaat halen blijft zeer de vraag. Lieke: “Ik schrok me rot toen ik voor het eerst een rood potlood in zijn sokkenla vond. Ik weet dat hij het wel al een paar keer geprobeerd heeft, maar het is gelukkig nog steeds niet gelukt.”

Zijn ouders vermoeden dat Dylan onder meer beïnvloed wordt door zijn oudere broer Rocco, die al wel stemt. Arno: “Rocco is echt een voorbeeld voor Dyl. Hij doet hem in alles na. Sinds de brugklas hangt hij al hele middagen rond bij stemlokalen. Dan klampt hij stemgerechtigden aan om een stembiljetje voor hem mee te nemen, dat werk. Gelukkig hebben de meeste mensen een goed verantwoordelijkheidsgevoel en werken ze daar niet aan mee.”

Dylan zelf vindt het een lastig dilemma. “Duizend euro is wel lekker natuurlijk, maar ik moet eerst nog maar zien dat ik het krijg. En de verleiding om te stemmen is gewoon heel groot, weet je. Het idee dat ik een bolletje voor de naam van Sybrand van Haersma Buma rood kan krassen… Damn, Buma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De enige democratische keuze is of de euro nog zal bestaan.
Voor de rest is toch alles in orde: alleen een VVD kan bestaan.
De enige democratische keuze die overblijft is of er wel of geen democratie mag bestaan.
Daar heb je geen vijf noten voor nodig.
Beter de piano stemmen.

Reageer