Flickr: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wereldwijde kritiek op passieve Ploumen na inreisverbod Trump

‘Ze heeft nog níets gedaan, geen fonds, geen site, níets!’

De internationale gemeenschap heeft felle kritiek geuit op minister Lilianne Ploumen. Mensenrechtenorganisaties veroordelen haar passiviteit na het besluit van de Amerikaanse president Trump om tijdelijk geen vluchtelingen meer toe te laten.

Woordvoerster van Human Rights Watch Cindy Eltington is woedend op de minister van Buitenlandse Handel: “Op vrijdag tekende Trump de wet voor het inreisverbod voor vluchtelingen. We zijn nu 72 uur verder en Ploumen heeft nog níets gedaan. Geen fonds, geen site, geen hashtag, níets! Dit bewijst het ongelijk van iedereen die voorspelde dat het allemaal wel mee zou vallen met Ploumen.”

In Washington, Boston en Philadelphia waren vandaag protestmarsen tegen Ploumen. Volgens de demonstranten handelt de PvdA-minister in strijd met de Amerikaanse grondwet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, wat wil je? Een niet accentvrij Nederlands sprekende bewindsvrouwe uit Limbabwe, die amateuristisch blijft aanmodderen op het internationale politieke toneel. Kijk hoe Erdogan dat oploste via zijn mobiele dubbele-paspoorten-taskforce in Rotterdam. Via Taqqiya Alert In no-time gemobiliseerd, politie gemolesteerd, onroerend goed gemaltraiteerd, en met vlag (maar zonder wimpel) het kabinet geprovoceerd. Recep Tayyip E.: compliment Dude (gast), en nog van harte gefeliciteerd man.

Reageer