Various Artists (81) overleden

Zanger maakte furore met verzamelalbums en benefietconcerten

Divers, veelzijdig en met z’n twaalven. Het zijn slechts enkele typeringen die toegeschreven worden aan de wereldberoemde zanger Various Artists. Vandaag overleed hij op gemiddeld 81-jarige leeftijd.

Various Artists werd onder andere geboren op 23 augustus 1935, 18 februari 1960 en 12 maart 1921. Hij maakte furore met verzamelalbums en benefietconcerten. Wereldberoemd werd hij met grote hits als We Are The World en Do They Know It’s Christmas.

Volgens popkenner Leo Blokhuis vertolkte Artists de stem van zijn generaties: “De sound van Various was echt uniek: rauw, diep, hoog, zevenstemmig, klassiek, jazzy, laag, tijdloos en héél erg seventies. Als je alleen al kijkt naar z’n derde album, Best of the Eighties, dat is zó mooi: Purple Rain, Sunday Bloody Sunday, Stiekem Gedanst, dat zijn echt meesterwerken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik ben nooit zo fan geweest van nummers van Various Artists. Vond ze te veelzijdig en niet consistent in stijl.

Zelf ben ik fan van verschillende bands, namelijk ‘the Jackson Five’, ‘Jackson Five’, ‘Jackson 5’, ‘The Jackson 5’, en ‘Michael Jackson en de Jackson 5’. Ze hebben ook elkaars nummers gecoverd!

Reageer
gravatar

Vanuit het Edgar J. Hoover ziekenhuis in LA heeft ons het trieste bericht bereikt dat Co Starring op de IC is opgenomen na een dramatisch ongeluk op de film set. Tijdens de opname van de animatiefilm Finding Henry raakte Co te water nadat hij over een kabel was gestruikeld. Zijn jongere broer Also, die ook een rol heeft in de film, zag het voor zijn ogen gebeuren en dook zijn broer achterna. De opnames liggen momenteel stil, over de toestand van Starring doet het ziekenhuis geen mededelingen. Maar voor zijn leven wordt gevreesd.

Reageer
gravatar

Bedoel je dat verzamelalbum met Prince, Amy Winehouse, Michael Jackson, George Michaels, Wally Tax, Elvis Presley, Minny Riperton, Karen Carpenter, Freddy Mercury, Jean “Toots” Thielemans, David Bowie en Frans Halsema?

Tjongejonge, wat is dát een kutplaat!

gravatar

Nee, dat is Alle 12 dood, als ik goed heb geteld. Alle 13 is met Jim Morrison, John Lennon, George Harrison, Leon Russell, Billy Preston, Carl Perkins, Glenn Frey, Elvis Presley, B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Roy Orbison, Muddy Waters en Buddy Holly. Da’s wel een goeie plaat!

gravatar

Ik weet nog precies waar ik was toen ik het hoorde!

Ik heb meteen al zijn CD’s gekocht om te laten zien dat ik altijd al zijn grootste fan was!
Dat waren er trouwens nog best veel.

Ik heb nu crowd funding voor mezelf opgestart.
Help mij!

Reageer
gravatar

Ik ben diep en zwaar teleurgesteld in het feit dat dit uberhaupt op deze manier in de publiciteit is gekomen. Ik ga ze nu onmiddelijk terug brengen en eis mijn geld terug

Reageer