Robert Hoetink/shutterstock.com

Politie gaat ethisch profileren

‘We pakken alleen nog maar slechte mensen op’

De politie gaat voortaan ethisch profileren. De wetshandhavers zullen voortaan alleen nog maar mensen oppakken die slechte dingen doen.

De politie hoopt met de nieuwe strategie tijd te besparen. “In de praktijk zie je toch weer dat het slechte mensen zijn die onethische dingen doen,” aldus politiewoordvoerder Delano Yilgun. “Je kan dan wel heel principieel zijn en ook goede mensen aan gaan houden, maar slechte mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid, vind ik.”

Slechte mensen zijn niet te spreken over het plan. Fredo K., alias de kettingzaagmoordenaar van Bussum: “Het is al moeilijk genoeg om als psychopathische seriemoordenaar een baan te vinden. Als ze me nu ook al mogen oppakken alleen maar omdat ik onethische dingen doe dan vraag ik me af: waar zijn we als maatschappij nou helemaal mee bezig?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit staat lijnrecht tegenover de bepalingen van Art. 1 van onze grondwet. Het is een grove schande. Mijn partij staat ervoor dat iedereen gelijk wordt behandeld. Het is ongrondwettelijk dat de uitvoerende macht onderscheid maakt tussen mensen die een bank verlaten na het openen van een rekening, en mensen die diezelfde bank verlaten na hem te hebben overvallen.

En je ziet hoe rechts gekleurd De Speld ook is: het probleem gaat namelijk veel verder dan alleen de politie, ook in de Rechterlijke Macht wordt hevig etnisch geprofileerd. Laatst las ik in de krant dat er iemand was vrijgesproken voor een bepaald misdrijf, terwijl eerder die week iemand anders was veroordeeld voor precies datzelfde misdrijf.

Dit moet stoppen. Wij zullen blijven vechten voor eerlijkheid en vooruitstrevendheid, en in ons gedachtegoed is geen plaats voor dergelijke spengleriaans angehauchte praktijken.

Reageer
gravatar

Ik bedoel uiteraard *ethisch*. Etnisch profileren wordt alleen gedaan in een select groepje derdewereldlanden als Congo, Ethiopië, de VS en Senegal).

gravatar

spengleriaans angehauchte ?
Zoek een goede psycholoog, uw vorige heeft u blik op de wereld geïntegradutoedeledokiet.

gravatar

doet de politie nog wel extra moeite voor Mexicanen? het liefst wil ik die niet dat ze hier het land illegaal binnenkomen zolang die muur er nog niet is.

Reageer
gravatar

dat is een verouderde techniek om ze weg te houden! Tegenwoordig kunnen Mexicanen goed zwemmen met Japapeno power.

gravatar

Ho-ho-ho!!

Is er wel gekeken naar de praaifussie en het respekt en de gelijke rechten voor deze ‘inwoners met een onethische achtergrond’?!

Zijn er al genoeg balkjes aangemaakt om ze onherkenbaar te maken?!

Is er wel genoeg budget voor advokaten, vertalers, rechters, gevangenissen, cipiers, en reklasseringsambtenaren? Anders kunnen we véél beter gewoon om deze hete aardappels heenlopen! is daar al eens aan gedacht?! Hè?!

Is het niet nog véél makkelijker om ‘onethisch gedrag’ gewoon LEGAAL te maken?! Dàt scheelt pas een hoop gedoe!!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
WAAROM?!

Reageer
gravatar

Correctie.

Wij prefereren voortaan te spreken van ‘inwoners met een ALTERNATIEVE ethiek’.

Vriendelijke groet,
Uw CBS

gravatar

Aanvulling.

Voortaan spreken wij niet meer in de stigmatiserende term ‘buitenlanders’ maar over ‘Nederlanders met een ALTERNATIEF paspoort’.

Vriendelijke groet,
Uw CBS

gravatar

Mededeling.

Aangezien wij niet willen discrimineren, heeft IEDEREEN op deze wereld het recht Nederlander met een alternatief paspoort te zijn.

Met vanzelfsprekend alle rechten op huisvesting, uitkering, medische zorg, zwartrijden, winkeldiefstal, verkrachting, molesteren van hulpverleners, plegen van aanslagen, enzovoorts. De gebruikelijke dingen.

Uw Overheid

gravatar

Nee, dan kan de hele Tweede Kamer op ethische gronden wel geruimd worden. Maar zoiets zou een enorme precedentwerking tot gevolg hebben naar het zittende Kabinet, alle SG’s van de ministeries, voorts de WRR, het CBS, CPB, de Belastingdienst, Bureau Jeugdzorg en alle andere NGO’s, de Staatsloterij en al haar bedenkelijke nevenverschijnselen. De vraag is: durven we alles op de schop te nemen of laten we alles bij het oude? VVD, D66 en CDA weten het wel.