YouTube: VVD

Ambitieus VVD-plan: in 2030 moet 20% normaal doen

Liberalen willen transitie naar positieve energie

De VVD komt met ambitieuze doelstellingen voor het maatschappelijk klimaat. Als het aan de liberalen ligt, moet in 2030 maar liefst 20 procent van alle Nederlanders normaal doen. Nu is dat nog 7 procent.

VVD-leider Rutte denkt niet dat de doelstellingen onrealistisch zijn: “In Denemarken doen ze het al. Daar maken ze echt werk van de transitie naar positieve energie. Als het mooi weer is, doet bijna de helft van de Denen gewoon normaal. Ik denk echt dat het kan. Zeker als we de komende jaren inzetten op het sluiten van fabrieken die niet normaal doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nieuws.
Een beetje hermetisch dit, maar de directeur van de EPA, toch wel een beetje betrokken bij onderzoek dat aanleiding was voor het verbeteren van het normaal klimaat, die stelt dat het normaal gedrag niet door mensen wordt beïnvloed.

Reageer
gravatar

Je zou het misschien niet zeggen als je naar het gedrag van oude en niewere Nederlanders kijkt in Overvecht of Veendam, maar Nederland heeft een vooraanstaande normalisatie-industrie. De Deense industrie wordt natuurlijk al veel langer van staatswege in de watten gelegd, maar als Rutte het vestgingsklimaat verbetert, dan zie ik nog wel kansen voor een stevige impuls van de normale export.

Reageer
gravatar

Rutte zit zelf nog onder het landelijk gemiddelde. Laat hij beginnen met het sluiten van politieke partijen die niet normaal doen.

Reageer
gravatar

Ho-ho-ho, dit gaat weer véél te hard!

Laten we eerst rustig een commissie instellen die gaat nadenken wat ‘normaal’ eigenlijk is.

Weet je, dat is zó cultureel bepaald! Wie zijn wij om onze normen en waarden op te gaan leggen aan minderheidsgroepen?!

Nog beter, laten zíí eerst commissies gaan instellen (uitdaging). Die dan vervolgens in gezamenlijk overleg overeenstemming gaan bereiken (nog grotere uitdaging). En dan gaan wij daar weer mee ‘stoeien’. En dan gaan we het de bevolking voorleggen in inspraakavonden. En een nationale prijsvraag, is dat wat?

Hebben wij hier al een potje voor? Geld geoormerkt?

Ja lekker. Zó veel mogelijkheden!

Reageer
gravatar

He he he, oormerken zijn mijn beleidsterein; afblijven dus

Verder zijn er al de commissies “minder minder”, “kleine groep omdat het moet”, “klein maar fijn” en niet te vergeten “Hokjes, lijntjes en vakkenvullers”

Natuurlijk willen wij consturctief zijn en zien uit naar 2000 uur overleg, 800 uur opzet, 1234 uur grenzen verleggen, 5678 uur grenzen opzoeken en 999 uur voor wat ik nog vergeten ben om zo tot een rapport te komen dat zelfs de speld niet zal halen.

gravatar

Als deze doelstelling gehaald zal worden krijgen alle oud-ministers een bonus van €1000,- (belastingvrij)