Astro TV

Het nieuwe Cubaanse programma CastroTV praat met overleden revolutionairen

'Ik denk dat Cubanen voor zijn advies best een pesootje of 100 kunnen missen'

Vanaf 1 februari op TV Cubana: CastroTV. Diverse mediums, waarzeggers en droomduiders gaan in het programma met dode vrijheidsstrijders uit Latijns-Amerika in gesprek. De geruchten gaan dat de eerste gast Che Guevara is, die via het medium Isabela komt praten over de Cubaanse revolutie, het omverwerpen van kapitalistische regimes en hippe T-shirts.

Waarzegger Gerardo Rivas heeft naar eigen zeggen ‘heel veel’ gehad aan het advies van Fidel Castro om ‘de liefde te laten gebeuren’, ‘af en toe wat tijd voor jezelf te nemen’ en ‘het kapitalisme is net zo verwerpelijk als de slavernij’. Rivas denkt dat het Cubaanse volk het ook leuk zal vinden om met de wijlen dictator te praten. “Castro heeft mij gigantisch geholpen wat dat betreft,” aldus de extatische Gerardo, “en ik denk dat Cubanen voor zijn advies best een pesootje of 100 kunnen missen.”

“Als het programma een succes wordt kunnen we doorgroeien. Volgens de geest van Simon Bolivar zijn er in de Verenigde Staten genoeg mensen die voor dit soort belangrijke informatie willen betalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je weet nooit zeker wie je doorkrijgt. Dat is het hele probleem met een medium. Vaak wordt bijvoorbeeld de Wereldleraar verward met Corrie van Hiernaast.

Reageer
gravatar

Daarbij wel de kanttekening dat reeds in mei 1970 de Maitreya werd aangekondigd door zijn huisprofeet, spindoctor en PR-man Benjamin Craeme. Ik kan me uit die tijd geen spraakmakende publicaties herinneren van Corrie van Hiernaast. Verwarring van die twee is dus -op zijn minst- arbitrair.

gravatar

Zo had ik laatst een long distance conversatie met iemand die zich o.a. voorstelt als ‘Corrie van Hiernaast’. Blijkt het gewoon een onopvallende gozer te zijn, die door zijn naaste omgeving ook wel met ‘Pik’ aangesproken wordt. Zonde van het geld dus.

Reageer
gravatar

Nod vunny.

Deze vrijheidstrijders voor het gewone volk zoals ik mogen niet zo belachelijk worden gemaakt. Zij kwamen op voor ons.

Was er tegenwoordig maar een politicus die dat doet.

Reageer
gravatar

Wat een leuk initiatief is CastroTV. Dan kunnen mensen is zulk soort landen het belang van een medium ondervinden. Het geeft je houvast in het leven en in het hiernamaals.

Zelf ben ik een groot fan van Astro TV. Danielle Nijhuis is mijn meest favoriete medium.

Corrie.

Reageer
gravatar

Is zij nou een echt blondje of een opportunistisch Schwarzkopfje? Bij haar optredens moet ik altijd denken aan Scheherazade, 1000 en 1 Nacht en dat soort sferen: met muziek van Fats Waller, bijvoorbeeld “She’s tall, she’s tan, she’s terrific”.