Abstract kunstwerk op rug Britse toeriste verkocht voor 124 miljoen euro

Anonieme dermatoloog koopt ‘Who’s afraid of the sun?’

Een abstract kunstwerk op de rug van een Britse toeriste in Mexico heeft op een veiling 124 miljoen euro opgeleverd. Het werk ‘Who’s afraid of the sun?’ wordt door kenners omschreven als een verstandsoverstijgende combinatie van vurig rood en een perspectief van alles overwoekerende huidkanker.

“De kunstenares schopt op een bruuske manier tegen heilige huisjes als gezondheid en respect voor het menselijk lichaam aan”, aldus kunstcriticus Arnout van Veldhoven. “Het werk is tegelijkertijd fascinerend en afstotend en eigenlijk vooral onbegrijpelijk.”
De koper van het werk is een dermatoloog die anoniem wil blijven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Yep, kijk maar goed uit want ook van de winterzon en de zonnebank kan jouw huid ook zomaar een alles overwoekerend kunstwerk worden. Zag ik daar nou ook een hoopgevend beginnetje op het gezicht van de nieuw VS president?? 😉

Reageer