Waarom eten we wel dieren, maar niet cavia Dibbes?

‘Dibbes is lief’

Vandaag een debat over de vraag: waarom eten we wel dieren, maar niet cavia Dibbes? Te gast zijn hoogleraar Voedsel en Ethiek Sjoerd Hogendoorn en Merel (10), het baasje van Dibbes. Is Dibbes meer waard dan miljoenen koeien en kippen omdat ‘ie lief is?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee hoor.

Gewoon na het schoonmaken rustig laten afsterven, daarna een nachtje in de marinade zetten en vervolgens een vierkante satéprikker in zijn reet stoppen om hem rustig rond te draaien boven een vuurtje totdat ‘ie bijtgaar is.

Met korenwolven is het ook zo gegaan, en ze waren heerlijk.

Reageer
gravatar

Wat een goed idee om het eens gewoon dicht bij huis te zoeken. Tenslotte is wat je goed kent toch het fijnste om te gebruiken in plaats van spullen van onbekende herkomst.

En ik hoef dan niet meer zo vaak bjj de chinees langs, die mocht ik toch al niet zo.

Ja!, ik ga ook huisdieren gebruiken als bron van
voeding.

Bedankt lieve mensen van De Speld!

Reageer
gravatar

Hès fèn, en oppleure nâh!

Dâh kwame un zautsje klagte binne omdat dat wèf van Hieâhnaas dâh nogal biezondâh onsmákelèke gewauntes op na hâht als dâh weâh es un Peíkingeínd naah binne gewerrek moes worré.

Cáviaas staan voâhlaupag nog nie op de kaaht. Hamstâhs met Haagse pangpang in bloedsâhs wel. Met nassie, bámie of witte lès.

De Belsjineís: wattun záák!

(auk op dondahdag aupe)

gravatar

Ik eet geen vogels en landdieren omdat ik ze allemaal even lief vind als Dibbes. A propos: Merel zoek je snel een vriend voor Dibbes? Cavia’s zijn groepsdieren en zijn doodongelukkig in hun eentje.

Reageer
gravatar

Maar Adam had wel een duidelijk “Curry” accent, en Patricia ‘valt’ principieel op buitenlandse minderjarige schotels (dishes). Net zoals Sylvie Meis principieel op jongere multimiljonairs valt. Maar ja, dat is allemaal de schuld van dat Hünkemöller ondergoed van haar, beroepsdeformatie.

gravatar

Het is net als met mensen. Als ze er leuk uitzien en hun kapsel zit goed en ze zijn een beetje gedomesticeerd, dan worden ze overal geaccepteerd. Of je nu op de universiteit komt of in het café. Dat is de wet van karma. Dan mag je ze best een beetje aaien ook. Een beetje normaal doen mag wel.

Reageer
gravatar

man, dat is al meer dan 50 jaar geleden. Laat het toch eens rusten Youp! Flappie is dood en dat zal zo blijven!