Gert (97) krijgt nog 715.000 euro van zijn vrienden terug

Gert Peters uit Den Bosch is vandaag 97 jaar geworden. Hij is niet alleen geliefd als echtgenoot, vader, grootvader en overgrootvader, maar vooral ook als goede vriend. Gert heeft namelijk zijn hele leven lang alle rekeningen van gezamenlijke etentjes en vakanties voorgeschoten.

Dat geld kreeg hij niet altijd terug. Op zijn 97e verjaardag krijgt Gert in totaal nog 715.000 euro terug van zijn vrienden. “Ik heb Maarten zojuist de 1.831e herinnering gestuurd voor de 1 gulden 50 die ik van hem tegoed heb na ons kopje koffie in 1938”, zucht hij. “Aanvankelijk zei hij altijd dat het eraan kwam, maar sinds zijn begrafenis in 1991 reageert hij niet meer.”

Snel de rekening delen met een groep? Download de app van Sjaak, dan ben je nooit meer de Sjaak.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je vergeet de wisselkoers tussen de gulden en de euro mee te nemen. En ook staat er nergens in het artikel dat de 1 gulden 50 het enige bedrag is dat niet terug betaald is.

gravatar

Houd u er wel rekening mee dat u de redactie van De Speld thans nog geld verschuldigd bent!

Een en ander als gevolg van de kosten die de redactie heeft moeten maken voor de omzetting naar een beveiligd internetadres (https).

Helaas noodzakelijk geworden vanwege uw niet-aflatende pogingen afgelopen zomermaanden om deze site over te nemen, en dat klaarblijkelijk om ip-adressen van gebruikers te bemachtigen.

gravatar

Ach was alle reclame maar zo.

Ik dacht eerst dat hij op zijn sterfbed alles nog kreeg, maar dit is een stuk realistischer. Kop op Gert, installeer die app en ga lekker met je vrienden naar Ramstijn

Reageer
gravatar

Het CBS heeft net (samen met het CPB) uitgerekend dat Gert -bij een gemiddeld jaarverbruik van kapitaal en rente- nog 20 jaar en 6 maanden moet leven om dit geaccumuleerde kapitaal op te maken. FIOD en Belastingdienst zijn echter gealarmeerd; de kans bestaat dus dat Gert ‘van de armen’ begraven zal moeten worden.

Reageer
gravatar

Na een oppervlakkige kansberekening (als je het mij vraagt), kan Gert dat uitstaande geld op zijn buik schrijven en met zijn hemd uitvegen. Maar ja; wie vraagt nou nog iets aan mij? Mijn assistent Eric K. Wiebus zal hier een blik op werpen als hij klaart is met de reorganisatie van NGO De Belastingdienst. Op teruggaaf hoeft echter niet te worden gerekend.