Wereldeconomie in vrije val na reeks nachtelijke tweets Buma

CDA-leider dwingt multinationals op de knieën

Sybrand Buma heeft vannacht met een serie tweets de wereldeconomie om zeep geholpen. De fractievoorzitter van het CDA ergerde zich op twitter aan het verplaatsen van een knakworstenfabriek naar het Belgische Charleroi.

Unox wil voortaan knakworstjes in Charleroi maken. MOOI NIET! Zijn ze nou helemaal betoeterd? Geen knakworst in NL = hoge belasting ok

Zijn aanval bleek onverwacht effectief: nog diezelfde nacht maakte Unox bekend de gehele knakworstenproductie naar Alblasserdam te verplaatsen. Vervolgens kreeg Buma de smaak te pakken. De Amerikaanse autogigant General Motors kreeg de wind van voren:

Hela, @generalmotors. Why no knakworstjes and all cars? Bad for environment. HIGH taxes you!

Nadat de beurskoers van General Motors met zes procentpunten gezakt was, maakte het bedrijf bekend vanaf het tweede kwartaal ook knakworstjes in productie te nemen. Hierop werd de lijsttrekker van het CDA overmoedig. Nadat hij ook Microsoft, Fokker, Daf, Apple, Coca Cola, Volkswagen, Malaysian Airlines, Facebook, Gazprom en Tata Steel via Twitter gedwongen had om knakworstjes in productie te nemen, stortte de wereldeconomie in en raakten naar schatting 2 miljard mensen hun baan kwijt. Desondanks is Buma trots op zijn resultaat, blijkt uit zijn laatste, geretweette bericht van vannacht:

Wat ik je brom! @BNDeStem: “Buma op de bres voor vleesverwerkende industrie”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *