Beeldbewerking: Casper Steenbergen

KidAdvisor: ouders kunnen eindelijk andere kinderen beoordelen

Het is de trend van het moment: KidAdvisor. Het gloednieuwe platform geeft ouders de kans om eindelijk andere kinderen te beoordelen. Zo krijgen ouders de kans een neutraal oordeel te krijgen over de persoonlijkheid en de capaciteiten van andere kinderen.

Het unieke aan KidAdvisor is dat niemand zich hoeft aan te melden. Ouders kunnen spontaan hun waardering geven voor kinderen in hun omgeving, zo wordt belangrijke informatie snel gedeeld. KidAdvisor Directeur Karin Velthoven: “Ouders zijn het minst objectief als het om hun eigen kroost gaat. Daarom is het zo belangrijk om ook een eerlijk oordeel van hun sociale omgeving te hebben. Dan kunnen ze een betere afweging maken of het kind het gaat redden in de wereld.”

Luuk (6) krijgt op KidAdvisor twee sterren. De recensies liegen er niet om: ‘Luuk vraagt bij binnenkomst meteen om snoep’, ‘Hij lust geen melk’, ‘Luuk plast nog wel eens in zijn broek’. Het zijn slechts 3 van de 140 negatieve reacties die Luuk kreeg de afgelopen maand. Zijn moeder zit met de handen in het haar, maar houdt hoop: “De dokter heeft toegezegd dat we binnenkort met hem aan de Ritalin kunnen beginnen, dus dan hopen we dat zijn impulscontrole wat verbetert. Verder troost ik me met de gedachte dat het altijd erger kan. Kijk naar Mo.”

De 7-jarige Rachid heeft slechts 1,5 ster op de app. Dat komt mede doordat zijn ouders het programma – en het eraan verbonden algoritme – niet goed kennen, én doordat Rachid een taalachterstand heeft. “Ja, als je niet helder kunt communiceren hoe goed je bent als kind, scoor je geen sterren”, zegt een ouder van de school waar Rachid zit. “Rachid had een aardige lach, maar je weet hoe het gaat met sterren: ze komen kruipend, en gaan te paard. Zeker als je er ook nog bij stottert.”

Een stuk populairder is Anne. Zij krijgt maarliefst 4,5 ster van andere ouders. Waar die populariteit vandaan komt? “Bij Anne is het plaatje compleet”, zegt een ouder in een reactie in de app. “Het is zo’n leuke meid en wat een schitterend jurkje van Burberry had ze vandaag aan. Kan niet wachten om haar een keer met onze Sylvana thuis te zien komen. Five stars!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In kort bestek wordt hier uitgelegd wat de basis is voor de verdeling van de groepen: kansrijk, kansarm en kansloos: Burberry en rijke ouders

Reageer
gravatar

Scherp artikel, scherp commentaar. Ik voeg afkomst toe als factor.

(Nog nooit van kruipende of rijdende sterren gehoord, maar het bekt lekkerder dan menig ander gezegde)

gravatar

Eindelijk! Alleen de zoekfunctie moet nog verbeterd worden. Hoe vind ik op KidAdvisor dat irritante kind dat zat te jengelen in de pizzeria?

Reageer
gravatar

Triest dat een jurkje van Burberry je aan de sterren helpt.
Het klopt dat ouders zelf het minst objectief zijn naar de eigen kinderen en dat er soms een goed gesprek met ouders heel verhelderend zou kunnen helpen.
Of dit niet leid tot het multimedia probleem van ongestoord spuien van negatieve zaken kan ik niet beoordelen.