YouTube: Vuurwerk Video's

Burgemeester knutselt nitraatbom voor gemeentelijke vuurwerkshow

‘We gaan zóveel harder knallen dan die amateurs in Nuth’

De gemeente Voerendaal moet dit jaar de allervetste gemeentelijke vuurwerkshow van Nederland hebben. Dat heeft burgemeester Wil Houben zich voorgenomen. Hij is al druk bezig een nitraatbom en andere explosieven te knutselen.

“We gaan zóveel harder knallen dan die amateurs in Heerlen en Nuth”, grijnst de burgemeester, terwijl hij een paar strijkers aan een stuk beton probeert te knopen in een vergaderzaaltje van het gemeentehuis. “Ik ga ieder jaar speciaal met de griffier naar België om wat spul op te halen, het echte werk snap je? Bestelbusje vol. Lawinepijlen, vlinders, wat standaard springstof, en dat dan allemaal tegelijk afsteken. Ik beloof je, zoiets hebben de Voerendalers nog nooit gezien.”

Burgemeester Désirée Schmalschläger van Nuth is niet onder indruk: “Haha, is Houben weer aan het klungelen? Laat me raden, hij zit tof te doen over lawinepijlen? Wat een stakker. Nuth forever. BAM.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet zodra had Wil Houben ruchtbaarheid gegeven aan zijn voornemen om Voerendaal en naaste omgeving op te blazen, of Eberhard van der Laan (020) en Ahmed Aboutaleb (010), beiden lid van wijlen de PvdA, meldden om strijd dat hun vuurwerk het grootste van het land zal zijn. Van der Laan heeft zich verzekerd van de medewerking van de stichting die ook in Parijs, Nice, Londen, Verviers, Madrid en Berlijn zo succesvol voor gaaf vuurwerk heeft gezorgd en Abutaleb heeft signalen gekregen dat Al Nusraa met financiële hulp vanuit Mekka, heeft beloofd de hele Maasvlakte (I, II en III) inclusief LNG-terminal op te blazen. Een win-win situatie: 010 kan zo het jaar 2017 met een duurzaam schone lei beginnen en de petrochemische industrie wordt -in één keer- verplaatst naar (minimaal) Schotland of Noorwegen.

Reageer
gravatar

Beste Désirée, kamperen in een verlaten weiland met een grauwe walm boven de krater op zoek naar hen die zijn gesneuveld op het slagveld, waar enkel lege dozen en schoenen zonder veters worden waargenomen is inderdaad een hele bijzondere gewaarwording.
Een opengereten melkbus, een lekke voetbal en een linkeroor zullen snel worden onderzocht en het sein “brand meester” kan worden gegeven. Het vermiste deel heeft naar alle waarschijnlijkheid de aarde verlaten, met De Telegraaf onderweg om het tafereeltje in chocoladeletters te verslaan. Gauw terug de tent in, er eentje nemend op de afloop, erna de afmars in stilte inzetten, al fluisterend enkele weddenschappen onder elkaar afsluiten wie de headline van de krant bij benadering weet te raden. In de verte hoort men een kat blaffen, compleet van slag door de opwinding even daarvoor, terwijl men elkaar een goed en gezond nieuwjaar toewenst.

Reageer
gravatar

Benny Blind, compliment voor dit literair hoogtepunt tussen alle oneliners. En ook voor de daarin vervatte kritische observatie over De Telegraaf. Is dit een eenmalige gebeurtenis of mogen we op meer, van dit, rekenen?

gravatar

Zulks vereist enige inspiratie beste Outsider. Daarom wens ik niet alleen jou, maar tevens de hele redactie én jullie lezers een prachtig, gezond maar bovenal een inspirerend 2017 toe, en spreek daarbij de wens uit dat ook de andere reactanten zich in het komende jaar middels nieuwe artikeltjes aangesproken zullen voelen tot het schrijven van inspirerende reacties. In andere woorden Outsider: zetten jullie het balletje maar lekker voor, dan koppen wij ‘m er wel in.

Prettige Jaarwisseling!

Groeten, Benny.

gravatar

Hier had mijn reactie moeten staan, maar ook hier greep de censuur hard in. Het lijkt erop alsof er hoofdzakelijk oneliners worden toegelaten; makkelijker te controleren door NSA en AIVD.

gravatar

Wat je zegt Outsider,

‘Uw reactie telt’, maar niet altijd als het ware, en die is derhalve ook niet vanzelfsprekend bovendien.

De trammelant hieromtrent begon enkele jaren geleden toen de lijst met de laatste 10 reacties van dit forum verdween, hoewel het momenteel niet opportuun lijkt deze weer te implementeren, gezien de weinige reacties die de artikelen alhier nog weten op te leveren. En dat is jammer!

Zo nu en dan denk ik nog wel eens aan de jaren dat er waardevolle bijdragen werden geleverd door -ik noem er een paar- Jeettje, Heer van Mathenesse-Spaland, Trendvolger, Paulus Den Boschkabouter, Haagse Annie, die van jouzelf als zijnde ‘Outsider’ en toch ook van enkele leden der famielje Paulussen. Mijn excuses aan hen die mij op dit moment even niet te binnen schieten te memoreren, maar deze lijst behoort natuurlijk veel langer te zijn.

Bij vlagen werd een uitzonderlijk hoog niveau aangetikt, dialogen waren vaak enerverend en regelmatig waren die reacties hilarisch te noemen. De term ‘Letterbattle(s)’ is o.a. daaruit ontstaan.

Enfin Outsider, we zullen daarom het komende jaar ons best moeten doen, waarbij het zou helpen als De Speld ons van enkele ergernissen zoals deze zou kunnen verlossen. Het is tenslotte de tijd van de goede voornemens nietwaar?

p.s. Nu eens kijken of dit relaas wél door de willekeur van ‘s Spelds high tech system wordt geaccepteerd. Hoe dan ook met een groet,

Benny Blind.