YouTube: ElectricDragon505/Wikimedia Commons (RogDel)

De levensgrote verschillen tussen de Looney Tunes en Trumps kabinet

Vergelijking Daffy Duck en Ben Carson gaat mank

Nu de ministersploeg van Donald Trump rond is, maken analisten de balans op. Veel van hen zien grote gelijkenissen tussen het kabinet van Trump en de Looney Tunes. Een opmerkelijke conclusie, omdat de verschillen juist levensgroot zijn.

Tasmanian Devil/Stephen Bannon

Strategisch adviseur Stephen Bannon zou veel weg hebben van Tasmanian Devil. Dat is volstrekt absurd. Devil eet alles op wat hij tegenkomt maar hij maakt daarin geen onderscheid op basis van bevolkingsgroepen. Ook geografisch had het verschil bijna niet groter kunnen zijn.

Daffy Duck/Ben Carson

Banner-Daffy-Duck-Ben-Carson

Analisten raken maar niet uitgepraat over de gelijkenis tussen Daffy Duck en Ben Carson, de nieuwe minister van Volkshuisvesting. Wat deze analisten vergeten, is dat Duck een eend is met een opvliegend karakter en dat Carson juist zo kalm is als een brak lammetje onder invloed. Bovendien hoor je Daffy Duck nooit zeggen dat een vrijere wapenwet de holocaust had kunnen voorkomen.

Bugs Bunny/James Mattis

Banner-Bugs-Bunny-James-Mattis

Waar moeten we beginnen? De nieuwe minister van Defensie Mattis wordt regelmatig bekritiseerd vanwege zijn agressieve taal. Hoe anders is dit voor Bunny. Het markante knaagdier slaat bijna altijd een talmende toon aan. Nee, dan James Mattis. Geïnteresseerde vragen als “What’s up doc?” zul je hem nooit horen zeggen. In plaats daarvan zegt hij dingen als “Find the enemy that wants to end the experiment in American democracy and kill every one of them until they’re so sick of the killing that they leave us and our freedoms intact.”

Speedy Gonzales/ Rex Tillerson

Lijkt minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson dan wel op Speedy Gonzales? Eerlijk is eerlijk, nee grapje, natuurlijk niet. Van Gonzales, de snelste muis van Mexico, zijn geen nauwe banden met president Poetin bekend. De kans dat Tillerson in het diplomatieke verkeer de woorden ‘¡Ándale, ándale, arriba, arriba!’ zal gebruiken, lijkt bovendien klein: hij gaat hoogstwaarschijnlijk juist een meer isolationistische politiek voeren.

Elmer Fudd – John Kelly


Ok ok, puntje voor de media: Elmer Fudd lijkt inderdaad vrij sprekend op de beoogd minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly. Inhoudelijk staan ze echter mijlenver uit elkaar. Waar Kelly jarenlang de militaire leiding had over Guantanamo Bay, Cuba en zuidelijke grenzen, was Fudd vooral bezig met het neerschieten van een konijn. Oh ja, en Elmer Fudd spreekt de r uit als een w. Nouja, daar ga je al.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We gaan het allemaal nog ‘live’ meemaken: “The Loony Tunes”, rechtstreeks uit Donald’s Loony Bin. “Life’s a cabaret, old chum”. En “the show must go on”, nietwaar? A small step down for America, but a big leap down for mankind. Zoiets.

Reageer