VanderWolf Images / Shutterstock.com

VVD trots op opkomende zon

Kabinetsbeleid om geen parasol over Nederland te zetten betaalt zich uit

De zon is vanochtend gewoon weer opgekomen en daar mag dit kabinet best een beetje trots op zijn. Dat schrijft premier Mark Rutte op zijn persoonlijke Facebookpagina.

“Waar was jij toen je hoorde dat de zon gewoon weer opkwam”, zo begon Rutte zijn verhaal, “dat is een vraag die je over 10 jaar niet zal horen. Want het is goed nieuws en dat is helaas niet zo spannend als slecht nieuws.”

Maar dankzij beleid van de VVD, meent de premier, kan Nederland elke dag van de zon genieten. Dankzij dit kabinet kunnen we na een lange nacht, want toegegeven, de nachten zijn nog lang, maar ook dáár komt straks verbetering in, maar het wordt weer licht.

Hoogleraar meteorologie Bert Bokhoven onderschrijft de liberale claim: “Te veel overheidsbemoeienis kan zorgen voor minder zonlicht. Zo heeft dit kabinet niet besloten een waanzinnig grote parasol over heel Nederland te zetten om het volk te beschermen tegen eventueel schadelijke UV-stralen.”

Hoewel er misschien ook best iets voor zo’n parasol te zeggen is, staat Rutte voor zijn beleid om het niet te doen: “Een lokale SP’er uit Dronten heeft dat een keer op een feestje voorgesteld, maar dat is een vorm van betutteling die echt niet kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, over de inbreng van de coalitiepartner bij dit succes horen we niks. Gisteren nog mooie woorden over de vertrekkende Samsom, nu luidt het alweer “mijn partij dit, mijn partij dat”. Wel, ik zeg u: vandaag komt de zon op, maar op 15 maart kom ik op!

Reageer
gravatar

Dat de VVD trots is op iets dat geen geld oplevert verbaast me. Immers: voor niets gaat de zon op. En dat de VVD op zoiets trots is bewijst alleen dat we aan de vooravond van de verdwijning van het kapitalisme staan.
Gelukkig valt er precies te becijferen hoeveel deze overwinning gekost heeft: alle Nederlanders hebben er 1000 € p.p aan bijgedragen!

Reageer
gravatar

Jaja, dat zien we dus erg graag in de Speld: eindelijk weer eens dr. prof. ir. Bert Bolkhoven (tevens omnideskundige en begaafd trendlistener) aan het woord. Dat zou veel en veel vaker moeten gebeuren hier: Bokhoven is de perfecte man op de juiste plek bij zo’n eminent blad als de Speld.

Reageer