Bron: Flickr - Gage Skidmore

Wie wordt Trumps minister van Apocalyps?

Trump zal waarschijnlijk niet kiezen voor een ondergangsprofeet uit het establishment

In de komende weken wordt duidelijk met welk team Trump zijn presidentstermijn invulling gaat geven. Veel ministers zijn al bekend, maar over één ministerpost bestaat nog veel onduidelijkheid: wie wordt straks Trumps minister van Apocalyps?

Sarah Palin werd aanvankelijk door kenners gezien als de ideale kandidaat, maar zij gaat waarschijnlijk toch naar Veteranenzaken. Verschillende namen passeren nu de revu. In de Trump Tower kwamen naar verluid De Antichrist, Clint Eastwood en de vier ruiters van de Apocalyps bij de president-elect op gesprek.

Amerikaanse kranten schrijven dat de hoer van Babylon heeft bedankt voor de eer, hij is momenteel minister van Buitenlandse Zaken in Engeland. De verwachting is vooralsnog dat Trump niet zal kiezen voor een ondergangsprofeet uit het establishment, maar voor een nieuw gezicht met frisse ideeën over het einde der tijden.

Volgens Amerikakenner Twan Huys is het vinden van een geschikte minister van Apocalyps een hele klus: “Het is voor Trump nu de uitdaging om de ondergang in goede banen te leiden. Hij moet het Amerikaanse volk ervan zien te overtuigen dat het een Apocalyps wordt voor álle Amerikanen. Daarvoor heeft hij een geloofwaardige minister nodig met een goed verhaal.”

De Apocalyps wordt volgens Huys dé uitdaging voor de aanstaande ambtstermijn: “Je kunt niet zomaar uit een paar internationale verdragen stappen en dan denken dat de rest vanzelf gaat. Wil Trump voor 2020 al het leven op aarde volledig vernietigen dan moet hij vaart maken met het plannen van vuurzeeën, plagen van demonische sprinkhanen, aardbevingen, meteorietinslagen, grote oorlogen, het opdrogen van de rivier de Eufraat en hongersnoden. De eindtijd gaat niet over één nacht ijs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja, niet Kissinger maar een andere naam wordt veelvuldig genoemd. Die van Bert Bokhoven, jaja, de naam circuleert, gaat rond, jaja!

gravatar

Mij lijkt Ard van der Steur een uitstekende kandidaat. Die kan na iedere deel-apocalyps gewoon ‘sorry’ zeggen en doorgaan waarmee hij bezig is.

Reageer
gravatar

Aangezien “Apocalypsis” gewoon openbaring betekent, vind ik de naam van deze ministerspost wat ongelukkig gekozen.
Overigens, “Harmageddon” betekent gewoon iets als “de berg Megiddo”. Veel overblijfselen van gevonden de afgelopen 100 jaar, maar niet echt een geschikte naam voor een ministerspost dus.

Noem het dan gewoon Minister van de Eindtijd; wel zo duidelijk.

Reageer